Vysmážané kuracie stehienka sú veľmi obľúbeným jedlom. Avšak pripraviť ich tak, aby boli chutné a dokonale vysmažené, nie je najjednoduchšia úloha. Preto máme dnes pre vás tento jednouchý trik z youtube, vďaka ktorému sa to zaručene podarí a chrumkavé stehienka budú chutiť fantasticky!
Potrebujeme:
1 kg kuracích stehien
0,5 l mlieka
1/4 šálky octu
1/2 ČL čierneho mletého korenia
2 PL hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ
Na obalenie
4 šálky hladkej múky
1/2 šálky kukuričného škrobu
koreniny podľa vlastného výberu – červenú mletú papriku, tymian a pod.
misku s vodou
Postup:
1. Kuracie stehienka zasypeme 2 lyžicami múky, zalejeme trochou vody a rukami vytvoríme kompaktnú zmes, ktorou obalíme stehná a očistíme pomocou ostrého nožíka.
2. Stehná si potom dôkladne umyjeme.
3. Do misy si nalejeme mlieko, pridáme soľ, čierne mleté korenie a ocot. Dôkladne premiešame. Na každom stehne urobíme po stranách dva hlboké rezy a namočíme do pripravenej mliečnej zmesi.
4. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme takto stáť minimálne hodinu.
5. Do misy si nasypeme múku, kukuričný škrob a pridáme koreniny podľa vlastného výberu.
6. V tejto zmesi korenín a múky dôkladne obalíme každé stehienko. Potom ho opatrne namočíme do misky s vodou a opäť obalíme v zmesi korenín a múky.
7. Na panvici rozpálime olej a ukladáme doňho obalené stehienka. Vysmážame zo všetkých strán do zlatista.
8. Vysmažené stehienka ukladáme na tanier pokrytý papierovými utierkami, aby sme z nich odstránili prebytočnú mastnotu. Môžeme servírovať s obľúbenou prílohou, kečupom, alebo inou omáčkou podľa vlastného výberu. Prajeme dobrú chuť!