Našla som tento vynikajúci recept na stránke recepty-ze-sumavske-vesnice, ide o poctivé a jednoduché jedlo s fantastickou chuťou, ktoré si určite zamiluje celá rodina.
Tento recept je veľmi obľúbený a u nás doma ho robím pravideľne.
Šumavské plátky odporúčam podávať so zemiakovou kašou, zemiakmi, alebo ryžou.
Potrebujeme:
bravčové plátky (asi 1 kg)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vrchovaté lyžice obyčajnej horčice
2 cibule
3 vetvičky rozmarínu
asi 4 strúčiky cesnaku
2 dcl sladkaje smotany alebo kyslej smotany
masť
2 lyžice hladkej múky
soľ
korenie
Príloha:
Zemiaková kaša
Varené zemiaky
Ryža
Postup:
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme.
Potrieme horčicou a dáme odležať.
Na masti opražíme nasekanú cibuľku.
Pridáme pretlačený cesnak a nasekaný rozmarín.
Krátko osmažíme a pridáme mäso, ktoré necháme,, zatiahnuť „.
Podlejeme vodou a dusíme, kým nie je mäso mäkké.
Po zmäknutí ho vyberieme, v smotane rozmiešame múku.
Túto zmes vlejeme do výpeku a prevaríme.
Podľa potreby dolejeme vodou.
Dochutíme a vložíme mäso, ktoré v omáčke prehrejeme.
Podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kaškou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)