plny-hrniec_transparent_negativ.png

Koláč pripravený za 15 minút, ktorý sa topí v ústach: Jednoduchý a veľmi chutný recept!

Pripravte si doma lahodný ovocný koláč, ktorý si okamžite zamiluje celá rodina.

Koláčik je osviežujúci a hodí sa k akejkoľvek príležitosti.

 

 

Výnimočný recept na jemný broskyňový koláč z youtube kanála Immer Appetitlich.

Potrebujeme:

3 vajcia

150 g kryštálového cukru

šťavu z 1/2 citróna

170 g hladkej múky

200 g konzervovaných broskýň

250 g smotanového syra

100 g práškového cukru

100 ml smotany na šľahanie

50 ml kondenzovaného mlieka

1 ČL práškového cukru

Postup:

 

 

Na začiatku do dvoch tanierov oddelíme bielky od žĺtkov.

Do taniera so žĺtkami pridáme cukor.

Metličkou vyšľaháme.

 

 

Do samostatnej misky pridáme bielky.

Nasypeme cukor a pridáme šťavu z citróna.

 

 

Vaječné bielky šľaháme mixérom, kým nevznikne tuhý sneh.

Do snehu jemne vmiešame žĺtkovú zmes.

 

 

Do zmesi postupne preosejeme múku a jemne premiešame.

Krém nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a špachtľou zarovnáme.

 

 

Formu s cestom vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 25 minút pri teplote 180°C.

Do misky so smotanovým syrom nasypeme cukor.

Mixérom vyšľaháme krém.

 

 

Potom pridáme na kocky nakrájané broskyne a špachtľou zamiešame.

Upečené cesto prekrojíme vodorovne na polovicu.

 

 

Do pohára pridáme smotanu, kondenzované mlieko a lyžicou premiešame.

Smotanovou zmesou potrieme cesto.

 

 

Rozotrieme broskyňovú zmes a prekryjeme plátom cesta.

Vrch posypeme práškovým cukrom.

 

 

Nadýchanú broskyňovú lahôdku môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes