15-minútový obed: Krkovička s omáčkou na čínsky spôsob!

Ani zrnko sil a predsa akurát slané: Výborní krkovička na čínsky spôsob, hotová za 15 minút! 

Rýchlovka z jednej panvice ideálna pre každého, ktorý obľubuje rýchle jedlá a rád vyskúša nové exotické chute.

Potrebujeme:

350 g bravčovej krkovičky nakrájanej na tenšie rezance asi 1,5 cm hrubé

5 g kr. cukru

1 lyžičku zázvoru v prášku

100 g baby karotky

200 g ananásu z konzervy (scedeného)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

15 g zemiakového škrobu

50 g sójovej omáčky

40 ml slnečnicového oleja

1 farebnú papriku nakrájanú na pásiky

Štipku čierneho mletého korenia

Postup:

V miske zmiešame sójovú omáčku škrob, čierne korenie, cukor a zázvor. Mäso vložíme do tejto marinády.

Na panvici zahrejeme olej a opražíme kúsky papriky. Pridáme karotku a smažíme (3-5 minút), potom pridáme ananás, premiešame a zložíme z plameňa.

Bravčové mäso opražíme sprudka na rozpálenom olej, keď je mäso hotové (asi po 7-10 minútach), pridáme omáčku, necháme prevariť a keď omáčka začne hustnúť, pridáme zeleninu, premiešame a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk