15-minútový domáci syr: Bez syridla, chutí výborne a je na nerozoznanie od kupovaného!

Môj recept na domáci syr bez syridla, veľmi chutný a najjednoduchší na svete!

Tento recept robím už dlho, mám ho z dovolenky v severnom Taliansku. Všetko, čo musíte urobiť je zmiešať všetky prísady v hrnci a dať vychladiť. Syr je veľmi chutný a keď ho dáte niekomu ochutnať, určite nespozná, že ste ho nekúpili v obchode.

Potrebujeme:

1 liter mlieka

200 g kukuričného škrobu

250 g masla

200 g najemno nastrúhaného parmezánu

Štipku soli

...

Postup:

V hrnci zmiešame mlieko, syr a škrob, preložíme na plameň a za stáleho miešania zahrievame, kým sa prísady nerozpustia. Potom pridáme zmäknuté maslo, soľ a miešaním úplne rozpustíme. Hmota bude hustnúť, miešame, kým sa neprestane lepiť na povrch hrnca. Celý proces netrvá dlhšie ako 15 minút.

Potom hmotu jednoducho navrstvíme do formy a skladujeme v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: acasaqueaminhavoqueri