plny-hrniec_transparent_negativ.png

15-minútový domáci syr, ktorý zvládne aj začiatočník: Z 2 l mlieka vyrobíte 1 kg vynikajúceho syra!

Máte chuť na domáci syr, ale nemáte doma syridlo, ani iné špeciálne prísady? Žiaden problém, máme pre vás perfektný a overený recept na skutočne jednoduchý a veľmi lahodný syr, ktorý si viete rýchlo pripraviť kedykoľvek dostanete chuť. neváhajte, je naozaj vynikajúci

Máte chuť na domáci syr, ale nemáte doma syridlo, ani iné špeciálne prísady? Žiaden problém, máme pre vás perfektný a overený recept na skutočne jednoduchý a veľmi lahodný syr, ktorý si viete rýchlo pripraviť kedykoľvek dostanete chuť. neváhajte, je naozaj vynikajúci a celá príprava vám zaberie 15 minút. Potom už treba len vyčkať, aby syr stuhol.

Potrebujeme:

2 l mlieko

2 lyžičky soľ

400 g kyslá smotana

6 vajec

Postup:

Kyslú smotanu si rozšľaháme so smotanou.

Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme soľ.

Na miernom ohni privedieme mlieko do varu a za stáleho miešania pridávame rozšľahané vajíčka s kyslou smotanou. Túto hmotu varíme asi 6 minút – začne sa tvoriť tvaroh.

Pripravíme si jemnú tkaninu, cez ktorú budeme zlievať syr. Pomocou tkaniny syr poriadne zbavíme tekutiny a poriadne uviažeme.

Necháme aspoň 4 hodiny odstáť takto poriadne utiahnuté a syr máme hotový. Môžete si pochutnávať – vynikajúci len posypaný červenou paprikou, prípadne iným korením a s dobrým chlebíkom. Keď skúsite, určite ho budete robiť pravidelne.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes