Vynikajúce a hlavne ultra rýchle tvarohové šišky, ktoré viete rýchlo pripraviť, kedykoľvek na ne dostanete chuť.
Šišky z tvarohu sú veľmi jemné, lahodné a chutné.
Vynikajúca alternatíva ku klasike z kysnutého cesta.
Postup:
250 g mäkký tvaroh
250 g polohrubá múka
2 vajcia
1 lyžička sódy bikarbóny
Štipka soli
Hrsť práškového cukru
Voliteľné na dochutenie:
Marmeláda
Kyslá smotana
Cukor podľa chuti
Lekvár
Nutella
Voliteľné:
Rum
Postup:
Tvaroh vymiešame s vajíčkami a múkou.
Pridáme soľ a jedlú sódu.
Pridáme aj cukor a ešte múku – ak sa vám zdá zmes príliš riedka.
Všetko dôkladne vymiešame.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm.
Vykrajujeme pomocou pohára šišky.
V strede urobíme menšiu dierku.
Vyprážame dozlatista v horúcom oleji.
Podávame s džemom, alebo len posypané cukrom.
Moja svokra pridáva do cesta vždy aj trochu rumu.
Je to výborné vylepšenie.
Pri vyprážaní potom neneasiaknu toľko oleja.
Nezabúdajte, že olej na vyprážanie musí byť dobre rozohriaty.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)