15-minútové domáce rožky bez kysnutia: Zabudnite na gumené pečivo z obchodu, toto je na stole za minútku!

Výborné domáce rožky, ktoré viete rýchlo pripraviť kedykoľvek na ne dostanete chuť. Sú fantasticky chutné a také rýchle, že vám už ani nenapadne kupovať ich v obchode!

Výborné domáce rožky, ktoré viete rýchlo pripraviť kedykoľvek na ne dostanete chuť. Sú fantasticky chutné a také rýchle, že vám už ani nenapadne kupovať ich v obchode!

Potrebujeme:

hladká múka 350 g

mlieko 250 ml + na potretie

rozpustené maslo 25 g

čerstvé droždie 25 g

cukor 1 zarovnaná lyžička

...

soľ 1 lyžička

Postup:

Najprv pripravte kvások. Odoberte 100 ml mlieka, trochu ho zahrejte, aby bolo vlažné. Prisypte cukor a rozdrobte doň droždie. Kvások nechajte v teple vyjsť (stačí pár minút) – zatiaľ si v miske prichystáme ostatné prísady.
Múku premiešajte so soľou, prilejte kvások, rozpustené maslo a vypracujte hladké nelepivé cesto. To ihneď rozdeľte na dva bochníky, ktoré vyvaľkáme na okrúhle placky cca 3-5 mm hrubé. Rozdeľte ho na štyri časti a zrolujte od širokých koncov. Cíp by mal byť dole a na neho rožky položte na plech vyložený papierom na pečenie.
Rúru rozohrejte na 180 ° C. Rožky nechajte na plechu 15 minút, potom ich potrite mliekom a pečte 15-20 minút dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)