15 minútové cestoviny s kyslou smotanou, cesnakom a slaninkou: Nesmierne dobrý obed pre zaneprázdnených, chuť luxusná!

Výborný minútkový obed z prísad, ktoré práve máte doma.

 

 

Omáčka z kyslej smotany je vynikajúca a veľmi rýchla, určite ju ocenia všetci zaneprázdnení rodičia!

Potrebujeme:

150 g oravská slanina (šunka, párok, klobása, …)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 téglik kyslá smotana

1 strúčik cesnaku

kúsok masla

100 g tavený syr (môžete použiť trojuholníčky alebo syr v črievku)

1 ks cibuľa

soľ

korenie

petržlenová vňať

Voliteľné:

Nasekané pistácie na ozdobu

Postup:

 

 

Cestoviny klasicky uvaríme v osolenej vode.

Varíme podľa návodu na obale, každé cestoviny môžu potrebovať iný čas.

Čo sa týka druhu cestovín, použite taký, ktorý máte doma.

 

 

Slaninku si nakrájame na kocky.

Ak nemáte slaninku, použite šunku alebo varené či pečené kuracie mäso.

Cibuľu nakrájame nadrbno.

 

 

Na panvici orestujeme na troche masla cibuľou.

Po chvíli pridáme slaninku a spolu restujeme.

Keď máme cestoviny uvarené prehodíme ich ku slanine s cibuľou.

 

 

Pridáme tavený syr.

Do kyslej smotany si vmiešame pretlašený cesnak.

Dochutíme soľou a korením.

Nakoniec pridáme na panvicu aj ochutenú kyslú smotanu.

 

 

Všetko spolu na panvičke premiešame.

Na záver môžeme posypať nasekanými pistáciami.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn