15-minútová tvarohová maškrta s banánmi: Netreba variť, netreba piecť a lepší dezert nemajú ani v cukrárni!

Vynikajúca a rýchla tvarohová maškrta ku kávičke pre každého, kto si chce dopriať naozaj výborný krémový dezert.

Potrebujeme:

2 balenia maslových sušienok

Krém:

300 ml mlieka

1 bal. vanilkového pudingu bez varenia (creme ole)

500 g jemného krémového tvarohu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Cukor podľa chuti

Na namočenie sušienok:

Mlieko+vanilkový cukor

Na vrch:

1 balenie práškovej smotany na šľahanie + mlieko

Tmavú čokoládu + tuk

Postup:

Najskôr si pripravíme máčanie na sušienky. V mlieku rozpustíme vanillkový cukor a krátko ňom z jednej strany máčame maslové sušienky. Sušienky ukladáme na pracovnú dosku pokrytú fóliou. Ukladáme 3 rady po 7 sušienok.

Z pudingového prášku a mlieka vyšľaháme puding. Zmiešame s tvarohom tak, aby nám vznikol hladký krém. Osladíme práškovým cukrom podľa chuti.

Krém navrstvíme na sušienky pomocou cukrárenského vrecka.

Na vrstvu krému ukladáme sušienky.

Pokračujeme opäť vrstvou krému.

A vrstva sušienok.

Posledná vrstva krému a do stredu uložíme na polovicu prekrojené banány.

Banány pokryjeme zvyšným krémom.

Okolo uložíme opäť sušienky a zvyšný krém.

Takto vyzerá takmer hotový dezert.

Pomocou fólie spojíme a vytvoríme tvar strechy.

Šľahačku pripravíme podľa návodu na obale a natrieme na vrch dezertu. Nakoniec dozdobíme čokoládovou polevou.

Dáme vychladiť, dozdobíme podľa vkusu a máme hotovo.

Témy:


Pridajte svoj komentár