plny-hrniec_transparent_negativ.png

15-minútová tvarohová maškrta s banánmi: Netreba variť, netreba piecť a lepší dezert nemajú ani v cukrárni!

Vynikajúca a rýchla tvarohová maškrta ku kávičke pre každého, kto si chce dopriať naozaj výborný krémový dezert.

Vynikajúca a rýchla tvarohová maškrta ku kávičke pre každého, kto si chce dopriať naozaj výborný krémový dezert.

 

 

Potrebujeme:

2 balenia maslových sušienok

Krém:

300 ml mlieka

1 bal. vanilkového pudingu bez varenia (creme ole)

500 g jemného krémového tvarohu

Cukor podľa chuti

Na namočenie sušienok:

Mlieko+vanilkový cukor

Na vrch:

1 balenie práškovej smotany na šľahanie + mlieko

Tmavú čokoládu + tuk

Postup:

Najskôr si pripravíme máčanie na sušienky.

V mlieku rozpustíme vanillkový cukor a krátko ňom z jednej strany máčame maslové sušienky.

Sušienky ukladáme na pracovnú dosku pokrytú fóliou.

Ukladáme 3 rady po 7 sušienok.

 

 

Z pudingového prášku a mlieka vyšľaháme puding.

Zmiešame s tvarohom tak, aby nám vznikol hladký krém.

Osladíme práškovým cukrom podľa chuti.

Krém navrstvíme na sušienky pomocou cukrárenského vrecka.

 

 

Na vrstvu krému ukladáme sušienky.

 

 

Pokračujeme opäť vrstvou krému.

 

 

A vrstva sušienok.

 

 

Posledná vrstva krému a do stredu uložíme na polovicu prekrojené banány.

 

 

Banány pokryjeme zvyšným krémom.

 

 

Okolo uložíme opäť sušienky a zvyšný krém.

 

 

Takto vyzerá takmer hotový dezert.

 

 

Pomocou fólie spojíme a vytvoríme tvar strechy.

 

 

Šľahačku pripravíme podľa návodu na obale a natrieme na vrch dezertu.

Nakoniec dozdobíme čokoládovou polevou.

 

 

Dáme vychladiť, dozdobíme podľa vkusu a máme hotovo.

 

 

Najlepšie recepty na dnes