Potrebujeme:
36 kusov maslových sušienok
300 g karamelového salka
2 banány
200 g sladkej smotany šľahačkovej 30-36%
125 g syra mascarpone
4 čajové lyžičky práškového cukru
Náplň:
100 g sladkej smotany šľahačkovej 30-36%
100 g tmavej čokolády
Kokosové vločky na posypanie
hliníková fólia
Postup:
Doska prikryte hliníkovou fóliou. Na ňu naneste prvú vrstvu 3 x 6 sušienok.
Na sušienky naneste vrstvu karamelového salka a zakryte druhou vrstvou sušienok.
100 g studenej smotany a studeného syra mascarpone vložte do misky a vyšľahajte do hustej smotany. Na konci šľahania pridajte 3 lyžičky cukru. Rozotrite krém na sušienky.
Olúpané banány rozdeľte na kúsky a umiestnite ich do stredu. (Banány by sa mali nakrájať na kúsky tak, aby ležali celkom rovno a bez hrčiek).
Na banány natrieme zvyšok salka a zdvyhnite bočné strany dezertu pomocou fólie tak, aby ste vytvorili akúsi striešku. Do stredu navrstvíme zvyšok vyšľahanej smotany s 1 lyžičkou cukru.
Dajte do chladničky cez noc.
Pripravte polevu – nasekajte čokoládu, pridajte do smotany a nechajte rozpustiť v mikrovlnke. Nechajte vychladnúť a použite na poliatie dezertu. nakoniec môžete posypať kokosovými vločkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)