plny-hrniec_transparent_negativ.png

15 minútová Salko maškrta s banánmi a mascarpone: Super recept bez varenia a pečenia, nepoznám nikoho, komu by nechutil!

Potrebujeme:

36 kusov maslových sušienok

300 g karamelového salka

2 banány

200 g sladkej smotany šľahačkovej 30-36%

125 g syra mascarpone

4 čajové lyžičky práškového cukru

Náplň:

100 g sladkej smotany šľahačkovej 30-36%

100 g tmavej čokolády

Kokosové vločky na posypanie

hliníková fólia

Postup:

Doska prikryte hliníkovou fóliou. Na ňu naneste prvú vrstvu 3 x 6 sušienok.

Na sušienky naneste vrstvu karamelového salka a zakryte druhou vrstvou sušienok.

100 g studenej smotany a studeného syra mascarpone vložte do misky a vyšľahajte do hustej smotany. Na konci šľahania pridajte 3 lyžičky cukru. Rozotrite krém na sušienky.

Olúpané banány rozdeľte na kúsky a umiestnite ich do stredu. (Banány by sa mali nakrájať na kúsky tak, aby ležali celkom rovno a bez hrčiek).

Na banány natrieme zvyšok salka a zdvyhnite bočné strany dezertu pomocou fólie tak, aby ste vytvorili akúsi striešku. Do stredu navrstvíme zvyšok vyšľahanej smotany s 1 lyžičkou cukru.

Dajte do chladničky cez noc.

Pripravte polevu – nasekajte čokoládu, pridajte do smotany a nechajte rozpustiť v mikrovlnke. Nechajte vychladnúť a použite na poliatie dezertu. nakoniec môžete posypať kokosovými vločkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes