15-minútová luxusná roláda: Predjedlo ako z nóbl reštaurácie, ktoré vykúzlite za pár minút!

Aj luxusné jedlo sa dá vykúzliť doslova za pár minút a to z bežne dostupných ingrediencií. Stačí len vedieť, ako na to. Máme pre vás ten správny recept z youtube, na fantastickú roládu.

Potrebujeme:

1,3 kg tvarohu

1 – 1,5 l mlieka

1/2 ČL soli

1/2 ČL sódy bikarbóny

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g masla

kurkumu podľa chuti

200 g šunky

150 g olív

100 g sušených paradajok

kôprovú alebo inú vňať podľa chuti

Postup:

1. Tvaroh preložte do hrnca, zalejte mliekom a za pravidelného miešania ho zahrejte na 80 – 85°C, kým tvaroh nezíska konzistenciu mäkkého syra ako mozzarella – čiže musí byť lepkavý a mäkký. Nepriveďte ho však do varu!

2. Šunku nakrájajte na malé kocky, olivy na štvrťky a paradajky na malé kúsky – tie môžete jemne roztlačiť vidličkou.

3. Syr preceďte cez sitko a dobre sceďte od srvátky.

4. Scedený syr preložte do hrnca, pridajte maslo, soľ, sódu bikarbónu a kurkumu.

5. Dajte hrniec na stredný ohrev a začnite miešať, kým sa syr nezačne topiť.

6. Pridajte náplň bez vňaťky, premiešajte a za stáleho miešania varte tavený syr ďalšie 3 minúty.

7. Zmes taveného syra preneste na potravinársku fóliu, vytvarujte valec a pevne zabaľte. Z tohto množstva vám vyjdú dve rolády, takže zmes rozdeľte na polovicu a jednu môžete napríklad posypať nasekaným kôprom.

8. Rolády dajte do chladničky najmenej na 2 hodiny, alebo na noc.

9. Odstráňte fóliu a predjedlo nakrájajte na plátky. Prajeme dobrú chuť!