plny-hrniec_transparent_negativ.png

LEGENDÁRNA ostrokyslá polievka za 15 minút: Za mňa najlepšia polievka, aká existuje!

Túto úžasnú sýtu ostrokyslú polievku máte pripravenú za 15 minút.

 

 

Na prípravu vám bude stačiť pár ázijských omáčok, zelenina a kuracie mäso.

Rýchly a jednoduchý recept na hustú ostrokyslú polievku z youtube kanála Chili to Choc.

Potrebujeme:

1 l  vody (4 poháre)

2 kocky kuracieho vývaru

2 ČL hnedého cukru

1 ČL bieleho mletého korenia

2 PL sójovej omáčky

2 PL octu

2 PL čili omáčky (Sriracha)

 

 

1 PL čili pasty s cesnakom

1 ČL sezamového oleja

1 ČL tmavej sójovej omáčky

3/4 pohára nakrájanej papriky

2 jarné cibuľky

3/4 pohára nakrájanej mrkvy

3/4 pohára uvareného a nakrájaného kuracieho mäsa (125 g)

4 PL kukuričného škrobu

1/4 pohára vody

1 vajce

 

 

Postup:

Do hlbokej panvice alebo hrnca nalejeme vodu.

Pridáme bujón. Nasypeme hnedý cukor. Pridáme biele korenie.

Nalejeme sójovú omáčku a potom nalejeme ocot.

 

 

Pridáme čili omáčku a čili pastu s cesnakom, do zmesi nalejeme sezamový olej.

Pridáme tmavú sójovú omáčku a premiešame a privedieme do varu.

Po zovretí pridáme na plátky nakrájanú papriku.

Potom pridáme na kolieska nakrájanú bielu časť jarnej cibuľky.

 

 

Ďalej pridáme na tenké plátky nakrájanú mrkvu.

Pridáme kúsky uvareného kuracieho mäsa.

Všetko spolu premiešame.

 

 

Do malej misky nalejeme vodu.

Pridáme škrob.

Lyžičkou dôkladne vymiešame.

 

 

Počkáme, kým polievka zovrie a nalejeme kukuričnú kašu.

Polievku zahustíme na stredne nízkej teplote.

Pridáme vyšľahané vajce.

 

 

Počkáme minútu a potom polievku zľahka premiešame.

Na miernom ohni podusíme 2-3 minúty.

Vypneme oheň, pridáme nakrájanú zelenú časť jarnej cibuľky a jemne zamiešame.

 

 

Hotovú polievku môžeme servírovať s nakrájanou čili papričkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes