Tieto šišky milujeme, sú veľmi jednoduché, rýchle a hlavne bez droždia a dlhého čakania na vykysnutie. Recept odporúčam všetkými desiatimi.
Potrebujeme:
300 g pšeničnej múky hladkej -preosiatej
1 stredné vajce
150 ml gréckeho jogurtu
1 vrecúško prášku do pečiva
1 lyžica slnečnicového oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 polievkové lyžice cukru
Štipka soli
Kôra z citróna
2 vrecká vanilkového cukru
Práškový cukor (na dekoráciu) a olej (na vyprážanie)
Postup:
Vložte všetky ingrediencie na cesto do misky – okrem oleja. Všetko vymiešajte, kým nezískate homogénne cesto. Pridajte olej a pokračujte v miesení, kým sa celkom nevstrebe do cesta.
Posypte pracovnú dosku múkou a na nej rozvaľkajte (alebo len natiahnite) získané cesto. Na tvarovanie šišiek používame kruhovú vykrajovačku alebo dokonca pohár. Zostávajúce cesto sa znova vymiesi, opäť natiahne a nakrája, čím sa zopakuje predchádzajúci postup.
Zahrejte olej na panvici a potom doň vkladajte šišky. Nechajte ich, kým nezhnednú. Keď sú pripravené, vyberte ich z panvice a roztiahnite ich na papierový obrusok. Posypte ich práškovým cukrom.
Tip: Počkajte, kým sa olej veľmi dobre nezahreje a až potom vložte šišky do panvice. Pri vkladaní šišiek je tiež dôležité znížiť plameň, pretože inak by mohli zostať surové v strede, aj keď budú na vonkajšej strane hnedé.
Zdroj, titulná foto: stilfemini.net