Na to, aby ste pripravili chutný obed pre celú rodinu nemusíte stáť hodiny pri sporáku. Pripravte im tieto zapekané kotlety podľa stránky skarbnychka-retseptiv! Budú sa zalizovať až za ušami a vy si počas pečenia stihnete aj upratať alebo dať kávičku.
Potrebujeme:
800 g – 1 kg mletého mäsa
2 cibule
2 – 3 paradajky
150 g tvrdého syra
2 PL kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
vňaťku
soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
Na prípravu týchto kotliet môžete použiť ľubovoľné mleté mäso. Vložte si ho do misy, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, osoľte a okoreňte podľa chuti. Môžete pridať aj prelisovaný strúčik cesnaku.
Zmes dobre vymiešajte a následne si nastrúhajte tvrdý syr.
Časť syra si odložte na záverečné posypanie a do zvyšku pridajte smotanu, nasekanú vňaťku, trochu soli a korenia. Dobre premiešajte.
Z mletého mäsa tvarujte malé guľky s hmotnosťou asi 80 – 100 g. Do stredu urobte jamku a vložte do nej lyžičku syrovej plnky. Uzavrite, pritlačte okraje a znovu vytvarujte guľku.
Takto pripravené kotlety naukladajte vedľa seba do zapekacej misy alebo na plech pokrytý papierom na pečenie.
Paradajky si nakrájajte na plátky a na každú kotletu dajte jeden plátok. Vložte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte 30 minút.
Po uplynutí tejto doby vyberte kotlety z rúry, posypte strúhaným syrom a vložte naspäť. Pečte ďalších 10 minút.
Chutné a šťavnaté kotlety sú pripravené na servírovanie. Prajeme dobrú chuť!