Pripravte si skvelý nakladaný hermelín, na ktorom si môžete pochutnávať celé týždne. Najlepšie chuti s čerstvým pečivom a dobre vychladeným pivkom.
Potrebujeme:
5 ks hermelínu
750 ml slnečnicového oleja
15 ks celého nového korenia
20 ks celého čierneho korenia
1 väčšiu cibuľu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4-5 ks čerstvých feferoniek
Mletú červenú papriku
Soľ
Tymián
10 strúčikov cesnaku
3 listy bobkového listu
Postup:
Každý kus hermelínu pozdĺžne rozkrojíme. Vnútro posypeme červenou paprikou (nebojte sa aj väčšieho množstva papriky).
Cesnak nakrájame na plátky a zmiešame s trochou soli a oleja. Touto zmesou potrieme vnútro hermelínov. Cibuľu aj feferónky nakrájame na prúžky a trochu cibule a feferóniek uložíme do vnútra hermelínov. Potom ich spojíme, aby sa v nádobe nerozpadli.
Do 1/4 čistých pohárov nalejeme olej, pridáme časť korenia, nového, čierneho. tymián a bobkový list- Pridáme aj nakrájanú cibuľu, feferónky. Potom do pohára dáme 2-3 hermelíny.
Následne dolejeme ďalší olej a opäť pridáme korenie, feferónky, cibuľu a zvyšný cesnak. Opakujeme, kým všetky prísady nie sú ponorené v oleji. Potom naplnenú nádobu uzavrieme a poriadne pretrepeme, aby sa obsah premiešal.
Nádobu, alebo nádoby (podľa toho, aké veľké nádoby zvolíme) uložíme na tmavé miesto a pri izbovej teploty necháme zrieť asi 2 týždne (môžeme ochutnať, aby sme zistili, či je hermelín dostatočne vyzretý). Potom hermelín preložíme do chladničky, kde skladujeme.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: reprofot csipospaprika