BEZ OLEJA: Najlepšie domáce hranolky z nových zemiakov

Ak aj vy patríte k milovníkom tejto dobroty, prinášame vám skvelý tip, ako si dopriať chuť pravých domácich hranoliek bez jedinej kvapky oleja. Hoci je postup ich prípravy netradičný, výsledok si určite zamilujete.
[mashshare]

Ak aj vy patríte k milovníkom tejto dobroty, prinášame vám skvelý tip, ako si dopriať chuť pravých domácich hranoliek bez jedinej kvapky oleja. Hoci je postup ich prípravy netradičný, výsledok si určite zamilujete.

Potrebujeme:

Nové zemiaky 5-7 kusov

2 ks vaječných bielkov

Sladkú papriku

Čierne mleté korenie (príp. iné korenie podľa chuti)

Postup:

Zemiaky očistíme a nakrájame na hranolky hrubé cca 1 centimeter.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Bielky ušľaháme do penista, pridáme soľ a korenie.

Hranolky vložíme do väčšej misky a nalejeme na ne bielkovú zmes tak, aby bola pokrytý zmesou povrch každého zemiaku. Premiesime rukou.

Rúru nastavíme na 200-220 stupňov a zemiaky rozložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre 7 až 10 minút, potom odstránime papier na pečenie a dopečieme, kým hranolky nebudú zlatisté.

5

Prajeme vám dobrú chuť! -)

zdroj: vk

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes