plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastická čerešňová torta bez pečenia

Máte chuť na osviežujúci domáci dezert? Prinášame vám úžasne chutný tip na tvarohovú trotu s čerešňami, ktorú si určite zamilujete. Jej príprava je skutočne jednoduchá! :-)

Máte chuť na osviežujúci domáci dezert? Prinášame vám úžasne chutný tip na tvarohovú trotu s čerešňami, ktorú si určite zamilujete. Jej príprava je skutočne jednoduchá! :-)

Potrebujeme:

Na cesto:

200 g drvených maslových sušienok

125 g rozpusteného masla

2 lyžice šťavy zo zaváraných čerešní

Náplň:

350 g jemného tvarohu

500 ml smotany na šľahanie

15 g želatíny v prášku

10 lyžíc studenej vody

2-3 lyžice citrónovej šťavy

Strúhanú kôru z citróna

150 g práškového cukru

Čerešňová vrstva:

500 g čerešní – čerstvých alebo zaváraných – bez kôstky

5 lyžíc kryštálového cukru

15 g želatíny

10 lyžíc studenej vody

Postup:

Drvené sušienky dobre premiešame s maslom a šťavou, cesto ktoré takto vypracujeme vtlačíme na dno okrúhlej formy na pečenie a vložíme do chladničky.

Želatínu dáme napučať do studenej vody. Medzitým v miske zmiešame tvaroh s cukrom, ušľahanou šľahačkou, šťavou z citróna a citrónovou kôrou. Napučanú želatínu rozpustíme zahrievaním na plameni – nevaríme a necháme chvíľu vychladnúť. Potom želatínu vmiešame do tvarohovo-šľahačkovej zmesi. Krém navrstvíme na sušienkový základ, uhladíme a opäť vložíme do chladničky.

Nakoniec si pripravíme čerešňovú vrstvu. Čerešne s cukrom preložíme na plameň a za stáleho miešania rozvaríme. Želatínu necháme napučať v studenej vode a potom ju primiešame do rozvarenej čerešňovej hmoty. Keď sa želatína rozpustí, čerešňovú hmotu zložíme z plameňa, necháme chvíľu vychladnúť a navrstvíme na krém. Uhladíme a necháme stuhnúť v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: tortekolaci

Najlepšie recepty na dnes