Ak máte rovnako ako ja problém, že bravčové rezne sú nie vždy také šťavnaté a chutné, ako by mali byť, tento nápad sa vám bude veľmi hodiť.
Jeho autorkou je pani Marcela Smatlakova Durinová.
Rezne sú zakaždým krásne šťavnaté a mäkučké.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Navyše, takto pripravené mäsko nemusíte len obaľovať v trojobale, môžete ho napríklad opekať, restovať, piecť ale napríklad aj grilovať.
Odporúčam to každému.
Potrebujeme:
Mäso na rezne (bravčové, kuracie, teľacie…)
Kyslú smtoanu alebo biely jogurt
Mlieko
Soľ
Korenie
Olivový olej
Postup:
Postup uvádzam tak, ako ho popísala autorka pani Marcela.
Samozrejme, množstvo ingrediencií je potrebné prispôsobiť podľa objemu surovín.
„Ženičky, gazdinky ak chcete , aby ste ostali bravčové a kuracie rezne šťavnaté, tak ich jemne naklepete nasolíte dajte do misy pokvapkajte olivovým olejom zalejete asi tak 4 dcl mliekom.
Pridáte 3 lyžice kyslej smotany, alebo bieleho jogurtu a necháte v tomto páci asi tak 2 – 4 hodinky – je ale dobré keď sú v páci aj celú noc.
A môžete vyprážať, opekať, na čo máte chuť.
Finta na dokonalé rezne od šéfa
Dobrý deň, chcem sa podeliť o jeden starý zlepšovák šéfkuchára , ktorý radím všetkým gazdinkám.
Ak sa vám stáva, že rezne nie sú zakaždým rovnaké – myslím tým rovnako dobré, chrumkavé, šťavnaté a pritom krásne napufkané – toto určite využijete.
Mne to poradil pán šéfkuchár ešte za bývalého režimu a používam to odvtedy stále, moje rezne sú po celej rodine známe, ako tie krásne nafúknuté. :-)
Ako na to?
Neverte, že musíte mať nutne len fritézu a špeciálnu strúhanku, dá sa to aj na obyčajnej panvici.
Postup je veľmi jednoduchý.
Naklepené a nasolené rezne (ja najčastejšie robím z bravčového karé) treba namočiť do mlieka (ja dávam tak na hodinku, ideálne je však nechať cez noc).
Rezne mlieko vypijú a budú jemné a zachovajú si šťavnatosť.
2 hlavné zásady pri obaľovaní – do vajíčok trochu piva a múka polohrubá. Obaľujeme nasledovne – do múky, do vajíčka s pivom, zase do múky, do vajíčka a až potom strúhanku.
Také sú nafúknuté a mäkučké, že sa začnú zbiehať slinky, len ich vidíte.
Robím to takto už 40 rokov a moje rezne sú po celej rodine preslávené.
Vždy sú presne rovnaké – šťavnaté, trojobal chrumkavý a krásne nafúknutý. Ešte musím dodať, že vyprážam výlučne na bravčovej masti.
Prajem všetko dobré. :-)
Milada Vavrincová