14 užitočných trikov, ktoré vám uľahčia život v kuchyni: Vyskúšajte ich a ušetríte si čas aj námahu!

Chcete tráviť menej času v kuchyni? Tieto úžitočné triky z youtube vám pomôžu pripraviť jedlá rýchlejšie a jednoduchšie!

1. Výborný tip na servírovanie nachos

Do väčšej misy vložte pohár na stopke. Do misy nasypte nachos a do pohára dajte omáčku.

 

 

2. Jednoduché šúpanie uvarených zemiakov

Surové zemiaky narežte v strede po celom obvode a dajte variť ako obvykle.

...

Keď sú zemiaky uvarené, vodu zlejte, nalejte studenú vodu a šupu jednoducho ťahom prstov zlupnite.

 

 

3. Jednoduchý trik ako nakrájať cherry paradajky

Naukladajte si cherry paradajky na malý tanierik a priklopte ich ďalším rovnakým tanierikom.

Ostrým nožom potom ťahajte rez cez medzeru, ktorá vznikne medzi tanierikmi.

Hotovo!

Cherry paradajky sú prekrojené na polovice.

 

 

4. Šúpanie cesnaku

Cesnak pritlačte o dosku väčším nožom a šupa sa sama oddelí.

Potom ho pomocou vidličky jednoducho rozpučte a nemusíte ani použiť lis na cesnak.

 

 

5. Šúpanie zázvoru

Na to, aby ste ošúpali koreň zázvoru nepotrebujete ani nôž.

Stačí použiť kávovú lyžičku.

 

 

6. Šťava z citróna

Jednoduchý spôsob ako odšťaviť citrón bez použitia odšťavovača.

Stačí ak citrón párkrát povaľkáte po pracovnej doske, potom spravíte špajdľou dierku a citrón postláčate.

 

 

7. Odstopkujte jahody pomocou slamky

Zoberte si slamku a prepichnite jahodu odspodu smerom hore.

Takto jednoducho zbavíte jahody stopiek.

 

 

8. Jedlé košíčky na zmrzlinu

Formu na muffiny otočte naopak a cesto natrite na jej spodok, namiesto aby ste ho klasicky naliali dnu do formy.

Upečte, vyklopte košíčky a naplňte zmrzlinou.

 

 

9. Rýchle nutellové slimáky

Rozložte si lístkové cesto a natrite ho nutellou.

Zrolujte, nakrájajte na hrubšie kolieska a slimáky poukladajte na plech pokrytý papierom na pečenie.

Upečte.

 

 

10. Ako rýchlo oddeliť bielky a žĺtky

Pre tento účel vám najlepšie poslúži plastová fľaša.

Priložte hrdlo k žĺtku a fľašu potlačte.

 

 

11. Lúpanie vajíčok

Uvarené vajíčka vložte do nádoby, napustite k nim studenú vodu a zavrite.

Pohrkajte a vajcia sa olúpu týmto pohybom samé.

 

 

12. Vkusné volské oká

Vajíčko vložte na nejaký čas do mrazničky.

Keď zmrzne, ošúpte ho, nakrájajte na plátky a pripravte na panvici.

 

 

13. Bleskové krájanie

Krájač na vajíčka nemusí slúžiť len na vajíčka.

Pokrájate s ním na plátky aj šampiňóny, maslo, párky, zemiaky, či ovocie.

 

 

14. Šúpanie kivi

Na to, aby ste ošúpali kivi, nepotrebujete ani nôž.

Stačí vám čajová lyžička, alebo pohár.

 

 

 

 

 

Video návod:

 

 

Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube