Vajíčka sú jednou z najviac konzumovaných potravín na svete. Využívame ich na prípravu obľúbených pokrmov a sú tiež neoddeliteľnou súčasťou zdravej a pestrej stravy. Ak ich máme v chladničke, môžeme si byť istí, že určite nebudeme hladovať, napokon, z vajce sa dá pripraviť množstvo chutných a rýchlych pokrmov. Prinášame vám 14 trikov, ktoré vám nielen rozšíria obzory – čo sa týka prípravy vajec, ale zároveň potvrdia, že vajce je skutočne úžasná potravina.

Bleskové raňajky za 45 sekúnd

Tanier potrite trochou masla a na maslo rozbite vajíčko – v žĺtku urobte nožom malú dierku. Vložte na 45 sekúnd do mikrovlnky a užite si skvelé a rýchle jedlo.

Sú čerstvé?

Naplňte priehľadnú plastovú nádobu vodou a vložte do nej vajce. Ak vajce klesne na dno a ostane stáť vzpriamene – môžete ho stále použiť ale rozhodne ho tepelne upravte. Ak si vajce ľahne na dno máte istotu, že je perfektne čerstvé.

Perfektná praženica

Zmiešajte 3 vajcia s ¼ mlieka, korením a soľou. Na panvici rozpustite lyžicu masla, nalejte do stredu vaječnú hmotu a miešajte, kým sa neodparí tekutina. Potom zložte z plameňa ale nechajte ešte niekoľko minút na horúcej panvici.

Bleskovo pripravené stratené vajce

Nádobu vhodnú na použitie do mikrovnky naplnte do ½ šálky vody. Potom rozbite do vody vajce, nádobu prikryte a vložte na 60 sekúnd do mikrovnky. Stačí vajce z vody vybrať a máte perfektné stratené vajce.

Najlepšie vajcia na mäkko

Vodu nechajte zovrieť a opatrne do nej vložte vajce. Pridajte štipku soli a trochu rastlinného oleja. Po 5 minútach preložte vajce do studenej vody a následne ošúpte.

Miešané vajíčka v škrupine?

Áno je to skutočne možné a výsledok vyzerá skvele, Po ošúpané totiž namiesto bielku vidíte vajce, ktoré je celé žlté. Na tento trik potrebujete pančuchu alebo rukáv. Vložte dnu vajce, upevnite (napríklad pomocou uzlu či gumičiek) a točte tak, ako to uvidíte na videu.

Video vám tiež ukáže, ako rozbiť vajce jednou rukou, trik na najrýchlejšie a najjednoduchšie šúpanie vajec a metódu na oddeľovanie bielku od žĺtku pomocou plastovej fľaše. A to nie je všetko! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár