Dnes sa chcem podeliť o svoj overený postup, ako uchovávam bobule (maliny) tak, že vydržia až do ďalšej úrody.
Na takýto postup nepotrebujete ani cukor. Vynikajúci nápad sme našli na stránke napadovy.blog.
Takže základom je, že doma nazberané maliny neumývam, snažím sa ich zbierať opatrne bez odpadu.
Jediná vec je, že maliny položím na uterák a skontrolujem, či nemáme kúsky, ktoré sú nahnité, poškodené alebo plesnivé.
Nechám ich uteráku asi hodinu a až potom začnem pripravovať. Maliny zhruba rozdelím na dve časti.
V prvej časti vyberiem väčšie a celé bobule.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potom som rozdelila celé malinové bobule do silikónovej formy tak, aby pokrývali takmer celé dno formy.
Druhú časť malín dám do mixéra, rozmixujem. Vznikne mi hladké piré.
Všetko, čo teraz urobím je, že piré nalejem na vrch celých bobúľ a uložím do mrazničky na asu 2-3 hodiny.
Silikónovú formu umiestnite na niečo pevné, aby nedošlo k rozliatiu malinového pyré. V tomto prípade používam krájaciu kuchynskú dosku.
Keď je hmota zmrazená, vyklopím z formy a uložíme do uzatvárateľných plastových vreciek alebo do vákuových vreciek.
Ak je to potrebné, vyberiem potrebné množstvo, rozmrazím ho a podľa potreby pridám cukor.
Malinové listy si suším a robím z nich celoročne chutný a voňavý čaj.