Varenie často nie je len o príprave chutného jedla. Následne si nás počká hŕba špinavého riadu, ktorú treba umyť, alebo aspoň naložiť do umývačky. Toto chutné jedlo z portálu napadovy.blog pripravíte v jednej mise, čo šetrí čas, ktorý môžete miesto toho venovať napríklad svojim blízkym ;)
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250 g syra (ideálne keď použijete kombináciu kravského a ovčieho syra)
250 g kyslej smotany 12% tuku
2 – 3 strúčiky cesnaku
1 zväzok kôpru (alebo petržlenu)
trochu rozmarínu
soľ a korenie podľa chuti
50 g masla
Postup:
Zemiaky ošúpeme, dobre umyjeme a nakrájame na malé kocky. Varíme vo vode s trochou soli zakryté pokrievkou asi 20 minút. Umyjeme si kôpor a nakrájame nadrobno.
Syry postrúhame na hrubom strúhadle a zmiešame s kyslou smotanou. 2 – 3 lyžice kyslej smotany si odložíme a tú dáme potom navrch.
Pridáme kôpor, prelisovaný cesnak, rozmarín, korenie a dobre premiešame.
Vajcia si vyšľaháme vidličkou a primiešame do syrovej zmesi. Miešame až kým nemá hladkú konzistenciu. Varené zemiaky scedíme a necháme odkvapkať.
Zmiešame so syrovou zmesou.
Pekáč, alebo zapekaciu misu vymastíme maslom, navrstvíme zemiakovo-syrovú hmotu a vrch potrieme zvyškom smotany. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C.
Pečieme asi 25 minút až kým sa navrchu neobjaví krásna zlatistá kôrka.
Toto jedlo môžete podávať teplé, aj studené. Prajeme dobrú chuť!