Na prípravu tohto dezertu z youtube nepotrebujete rúru. Cesto sa opeká na panvici a potom stačí len navrstviť spolu s krémom.
Výsledok je fantastický!
Potrebujeme:
220 g hladkej múky
2 vajcia
štipku soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
130 g masla
100 g medu
1 ČL jedlej sódy
150 g vareného kondenzovaného mlieka
200 g kyslej smotany (20%)
Postup:
Do menšieho hrnca si dajte maslo, vajcia med a štipku soli.
Dajte do vodného kúpeľa a miešajte, kým sa všetky suroviny nespoja.
Potom pridajte sódu a znovu dôkladne premiešajte.
Hmota začne peniť. Teraz pridajte trochu múku a opäť zamiešajte.
Môžete odstrániť zo sporáku a nechajte mierne vychladnúť.
Pridajte zvyšnú múku a vymieste cesto.
Dajte si ho na dosku a rozdeľte na 8 rovnakých častí.
Vyvaľkajte každý kúsok na tenký plát, dajte na suchú rozohriatu panvicu a opekajte na miernom ohreve z oboch strán 1 – 2 minúty.
Potom si pripravte rýchly krém.
Stačí vziať kondenzované mlieko a zmiešať so smotanou.
Vrstvite krém striedavo na opečené pláty cesta, posledná vrstva bude krém.
Odložte na pár hodín do chladničky, aby dezert stuhol.
Potom ho môžete ozdobiť napríklad čokoládovou polevou, alebo podľa vlastného vkusu.
Nakrájajte na kúsky a podávajte.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: