Tento recept ocení každý, kto má rád chuť húb a zároveň túži po netradičnej kombinácii s orechmi.
Vôňa húb sa priam snúbi s chuťou čerstvých teplých hrianok. Vyskúšajte tento snack a zaručene si ním získate vašich hostí.
Potrebujeme
- 330 g hlivy ustricovej
- 90 g cibue
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička zázvoru
- 10 g petržlenu
- olivový olej
- 100 g vlašských orechov
- šťava z 1/2 citróna
Postup
- Rozohrejte olivový olej na panvici, pridajte čerstvo nasekanú petržlenovú vňať a jemne nasekaný cesnak.
- Keď je vôňa cesnaku intenzívna a cesnak začína byť priehľadný, pridajte cibuľu a za stáleho miešania varte niekoľko minút, kým sa cibuľa nestane priesvitnou.
- Pridajte nahrubo nakrájanú hlivu ústricovú a ochuťte podľa chuti korením a soľou. Pridajte citrónovú šťavu a lyžičku strúhaného zázvoru.
- Varíme, kým huby nepustia šťavu a keď sa začne odparovať, odstavíme z plameňa.
- Rozmixujte a pridajte 80-100 g nasekaných alebo celých vlašských orechov.
- Mixujte, kým zmes nezíska konzistenciu podobnú smotane. Môžete podľa potreby dochucovať korením a soľou.
- Hotovú zmes dajte do nádoby (napr. zaváraninový pohár) a nechajte vychladnúť v chladničke. Podávajte s rôznymi druhmi pečiva, ideálne s hriankami.
Dobrú chuť!
zdroj: kuharica
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.