Fantastický cesnakový osúch, ktorý je nesmierne chutný. Vo vnútri mäkučký a vynikajúci.
Robíme ho aj namiesto chlebíka a nemôže chýbať ani na grilovačkách.
Príprava vám zaberie len 20 minút.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
300 g múka hladká T650
200 ml voda vlažná
20 g doždie čerstvé
1 ČL cukor kryštálový
1 ČL soľ
1 ČL rasca
2 PL olej rastlinný
Na potretie:
2 PL olej rastlinný
2 PL voda
4 strúčiky cesnak
Postup:
Najskôr si pripravíme droždie.
V 200 ml vlažnej vody rozmiešame cukor a droždie.
Nemusíme čakať na kvások, pridáme do preosiatej múky, spolu so soľou, rascou a olejom.
Vypracujeme vláčne, hladké nelepivé cesto.
Cesto dáme do misky, posypeme trochou múky, prikryjeme utierkou a necháme vykynúť asi na dvojnásobnú veľkosť.
Vykysnuté cesto zvyknem rozdeliť na dve placky a na povrchu urobiť vzor.
Ale pokojne môžete urobiť posúch jednoducho na plechu ako 1 väčšiu placku.
Cesto malo hrúbku okolo 1,5 až 2cm.
Potrieme cesnakom ktorý sme rozmiešali v 2PL oleja a vody, môžeme posypať ešte rascou, semienkami a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
Pečieme asi 30-35 minút dozlatista.
Po vybratí potrieme trochou studenej vody.
Premiestnime na mriežku, prikryjeme čistou utierkou a necháme vychladnúť.
Posúch je veľmi chutný, vnútri mäkký a kôrka voňavá a chrumkavá.
Je naozaj vynikajúci a vydarí sa každému.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂