Jediná surovina vyženie z vášho domu myši a ďalších škodcov!

Nemíňajte peniaze za agresívne chemikálie, ktoré môžu byť nebezpečné aj pre vás. Vyskúšajte jednoduché riešenie z prírody.

Nikto z nás sa nechce o svoj životný priestor deliť s nezvanými hosťami – ktorí sa do našich domovov nasťahujú bez pozvania. Veľkým problémom sú napríklad hlodavce ako myši alebo dokonca potkany. Dokážu narobiť poriadne problémy a ak sa im u nás raz zapáči, dostať ich z domu je poriadny problém. Táto žena vám ukáže šikovnú a 100% prírodnú cestu, ako si držať myši a iných nezvaných škodcov ďaleko od vašich domovov. Vyrobte si silný prírodný odpudzovač!

Potrebujeme:

Sušenú mätu

Vriacu vodu

Postup:

Do vriacej vody nasypeme sušenú mätu – do 2 šálok vody hrsť sušenej mäty. Necháme vylúhovať – ako pri príprave čaju a keď tekutina vychladne,  scedíme ju. Tekutinu prelejme do fľaše s rozprašovačom a jednoducho rozprášime do priestoru a na miesta, kde sme myši alebo iných škodcov videli.

Aby ste účinok mätového odpudzovača ešte posilnili, nakvapkajte na kúsok vaty niekoľko kvapiek mätového esenciálneho oleja a uložte ju rohov, do políc v špajzy či pivnici. Po 7 dňoch kúsky vaty vymeňte za nové. Odmenou vám bude domácnosť bez myší, chrobákov a krásna mätová vôňa v celom dome. Vynikajúcim tipom je tiež pestovať čerstvú mäto u vás doma. Môžete ju využiť do osviežujúcich nápojov alebo dezertov. Jej samotná prítomnosť v byte bude dostatočne silným dôvodom, aby sa škodcovia držali čo najďalej.

Prečo práve mäta?

Táto rastlina si poradí s pavúkmi, chrobákmi aj myšami. Viete, ako ju vypestovať?

Mäta pieporná svojou intenzívnou vôňou pôsobí ako prírodný osviežovač vzduchu, avšak na hmyz a dokonca aj hlodavcov pôsobí presne opačne ako na ľudí. Prítomnosť mätovej vône v miestnosti pôsobí ako intenzívna prírodná ochrana proti pavúkom, chrobákom, drobným ovocným muškám a dokonca aj proti hlodavcom. Vôňu mäty nenávidia a zďaleka sa jej vyhýbajú aj šváby či ploštice, je pre ne toxická rovnako ako vôňa cédrového dreva.

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.