Skvelý snack na ktorom si môžete pochutnať bez výčitiek svedomia. Zdravá a rýchla pochúťka, ktorej prípravu zvládne skutočne každý.
Potrebujeme:
Stredne veľký karfiol
¼ šálky vaječných bielok
½ šálky nastrúhanej mozzarelly (ideálne nízkotučnej)
¾ šálky nastrúhanej mozzarelly (ideálne nízkotučnej) – na posypanie
Obľúbené korenia (bazalka, oregano, provensalské korenie,…)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Čierne mleté korenie
Soľ
Postup:
Rúru nastavíme na 190 stupňov. Karfiol očistíme, rozdelíme na menšie kúsky a vložíme do mixéra. Mixujeme, pokiaľ nevznikne hmota s jemnou konzistenciou (viď obrázok). Ak sú v hmote aj väčšie kúsky karfiolu, nevadí to.
Rozmixovaný karfiol vložíme do sklenej zapekacej misy a pečieme v rúre po dobu 20 minút. Hmotu z misy preložíme do čistej utierky a počkáme cca 15 minút, kým vychladne. Potom vytlačíme z hmoty prebytočnú tekutinu.
Teplotu rúry zvýšime na 230 stupňov a v miske zmiešame karfiol, korenia, soľ, ½ šálky nastrúhanej mozzarelly, bielky a dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Preložíme na papier na pečenie a vyformujeme do tvaru obdĺžnika s hrúbkou cca 1 centimeter.
Takto pripravené cesto vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 18 minút. Potom cesto vyberieme a posypeme zvyšnou mozzarellou a pečieme ďalších 5 minút, kým sa syr nerozpustí. Vyberieme z rúry, necháme chvíľku vychladnúť, narežeme na tyčinky a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ifoodreal