Tento koláčik je malým zázrakom, pretože na jeho prípravu nie je potrebné vypracovať cesto.
Všetky suroviny jednoducho nasypeme na plech a o niekoľko minút vyberieme z rúry voňavý domáci koláčik.
Túto dobrotu zvládne skutočne každý!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 šálku krupice
1 šálku hladkej múky
1 šálku práškového cukru
1 bal. prášku do pečiva
1 kg strúhaných jabĺk
Škoricu – podľa chuti
Maslo a múku na vysypanie plechu
Maslo alebo margarín na vrch koláča (100-150 g)
Plech s rozmermi 20×30 cm
Poznámka:
v recepte bola použitá šálka s objemom 3dcl.
Môžete použiť aj iný objem, ale je dôležité, aby ste používali vždy tú istú šálku na odmeranie všetkých surovín.
Postup:
Vo väčšej miske zmiešame všetky sypké ingrediencie (múku, krupicu, cukor, prášok do pečiva).
Strúhané jablká zmiešame so škoricou (môžeme pridať aj vanilkovú cukor).
Plech na pečenie vymastíme a vysypeme múkou.
Na dno navrstvíme časť suchej zmesi – nie príliš hrubú vrstvu, ale zároveň dosť hrubá na to, aby cez ňu nebolo vidno dno plechu.
Na suchú zmes navrstvíme strúhané jablká aj so šťavou – jablká nežmýkame.
Na jablká opäť navrstvíme suchú zmes a opäť jablká.
Nakoniec zasypeme zvyškom sypkej zmesi a na vrch koláča nastrúhame maslo alebo margarín.
Poznámka:
podľa mojich skúseností je najlepšie sypkú zmes rozdeliť tak, aby bola stredná vrstva najhrubšia.
Ak je spodná vrstva príliš hrubá – koláčik môže byť suchý.
Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 40 minút, alebo kým koláč nie je na povrchu zlatistý.
zdroj: kuharica