Sýta čokoládová chuť a žiadna múka! Navyše prípravu koláčika zvládnete za 5 minút a potom už len pečiete.
Potrebujeme:
500 g mliečnej čokolády
200 g masla
8 vajec
1/2 šálky kávy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
voliteľné: kakao alebo práškový cukor
Postup:
Rúru si predhrejte na 160 °C. Formu s rozmerom 20 x 20 cm si vymastite olejom a pokryte papierom na pečenie.
Vonkajšiu časť formy potiahnite alobalom, až kým nie sú zakryté všetky strany.
Do hrnca si nalejte vodu a priveďte do varu.
Maslo a čokoládu si vložte do misky a vo vodnom kúpeli za stáleho miešania roztopte a zmiešajte.
Oddeľte si vaječné bielky od žĺtkov a vyšľahajte tuhý sneh.
Potom postupne pridávajte vaječné žĺtky a miešajte pri najnižšej rýchlosti, kým sa hmota nespojí.
Odložte nabok.
Roztopenú čokoládovú hmotu vyberte z vodného kúpeľa a pridajte pol šálky kávy.
Všetko dobre premiešajte (ručne).
Postupne pridávajte za stáleho miešania vajíčka a miešajte kým nebude hmota hladká.
Formu na pečenie vložte do vodného kúpeľa a nalejte čokoládovú hmotu.
Vložte do rúry a pečte asi 25 minút.
Po upečení vyberte koláč z kúpeľa a nechajte ho niekoľko hodín vychladnúť.
Keď ho vyberiete, mal by vyzerať, že nie je úplne dopečený, najmä uprostred.
Je veľmi dôležité, aby ste ho vybrali včas, pretože inak sa zmení textúra a koláč nebude taký chutný.
Keď vychladne na izbovú teplotu, je najlepšie nechať koláč cez noc v chladničke aby dobre stuhol.
Pred podávaním otočte a vyberte z formy.
Potom podľa polejte čokoládovou polevou, alebo posypte kakaom alebo práškovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť!
Zdroj: www.mojamalakuhinjica.com