Nakladané uhorky sú vynikajúcim doplnkom k jedlu. Príprava domácich nakladaných uhoriek však vyžaduje časa samozrejme aj znalosť správnej receptúry. Okrem iného potrebujete povinné vybavenie akým sú poháre na zaváranie, odmerky, teplomer či poriadne veľký hrniec na vyvarenie pohárov. Potom samozrejme trpezlivo čakať, kým sa poháre dostatočne odležia a uhorky budú pripravené.
Máme pre vás skvelý tip, ako si dopriať nakladané uhorky aj bez preskočenia cele zaváracej procedúry. Jediné čo potrebujete, je uzatvárateľná plastová dóza a tieto suroviny:
Uhorky – 10-11 menších kusov
Cesnak – 1 menšiu hlávku
Morskú soľ (alebo obyčajnú) – ½ lyžice
Zväzok čerstvého kôpru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Uhorky umyjeme, odrežeme z nich konce a prekrojíme pozdĺžne na polovice. Uhorky uložíme do dózy, pridáme soľ a premiešame. Potom pridáme očistené cesnakové strúčiky a kôpor. Premiešame, dózu zatvoríme a pretrepeme – asi 1 minútu.
Po dvoch hodinách sú nakladané uhorky hotové.