Koláč je skutočne fantastický – rýchly, šťavnatý a chutí vynikajúco.
Top dezert pre všetkých milovníkov čokolády.
Na odmeranie ingrediencií používame šálku s rovnakým objemom.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2,5 šálky hladkej múky
2 šálky kr. cukru
1/2 šálky kakaa
1 lyžička prášku do pečiva
1/2 lyžičky jedlej sódy
Štipka vanilky
2 vajcia
1 šálku mlieka
1 šálku vriacej vody
Niečo vyše 1/2 šálky oleja
Na vrch:
poleva z čokolády
Postup:
V jednej miske si zmiešame všetky suché prísady (múku, cukor, kakao, prášok do pečiva, sódu, vanilku a soľ).
V oddelenej miske si zmiešameprísady mokré (vajcia, olej, mlieko).
Tekutú zmes nalejeme do suchej zmesi, nakoniec pridáme vriacu vodu a premiešame.
Cesto nalejeme na plech (24×29 cm) vystalný papierom na pečenie.
Vložte do predhriatej rúry pri teplote 180 stupňov na 25-35 minút.
Vyskúšajte pripravenosť dezertu špáradlom.
Nakoniec na vrch nalejte polevu podľa svojej chuti.
Ja odporúčam natrieť kyselkavým džemom a preliať polevou z čokolády na varenie a trochy oleja.
Vynikajúci koláčik ku káve je pripravený!
Existuje mnoho spôsobov, ako vylepšiť rýchly šálkový čokoládový koláč a urobiť z neho ešte lahodnejší a chutnejší dezert.
Tu je pár tipov:
Ingrediencie: Kvalitná čokoláda: Použite kvalitnú čokoládu s vysokým obsahom kakaového podielu, aby ste dosiahli bohatú čokoládovú chuť. Namiesto bežnej čokoládovej tyčinky môžete použiť aj nasekanú čokoládu na varenie alebo kakaové prášky.
Tekutiny: Okrem vody môžete do cesta pridať aj kávu, espresso alebo rum pre hlbšiu chuť.
Arómy: Pridajte štipku soli, vanilkový extrakt, škoricu, kardamón alebo chilli papričky pre extra chuťové profily.
Pridané ingrediencie: Vylepšite koláč nasekanými orechmi, čokoládovými lupienkami, sušeným ovocím, marshmallow alebo kúskami karamelu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)