Recept na perfektné hranolky, ktoré tromfnú aj hranolky z fastfoodov.
S týmto trikom chutia ako z výbornej reštaurácie a tak môžete mať pri každom súste pociť, že vám ich pripravil vyhlásený šéfkuchár.
Takto jednoducho si ich pripravíte doma podľa triku šéfkuchára z youtube!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
8 väčších zemiakov
2 PL octu
vodu
bavlnenú utierku alebo papierové kuchynské utierky
1 PL kukuričného škrobu
slnečnicový olej
Postup:
Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na hranolky.
Dáme do misy, zalejeme vodou a pridáme 2 PL octu.
Zamiešame a necháme stáť asi 10 minút.
Potom všetku vodu s octom zlejeme a hranolky dôkladne osušíme bavlnenou utierkou, alebo papierovými kuchynskými utierkami.
Ocot pomôže zemiaky zbaviť prílišnej vlhkosti.
Keď máme hranolky osušené, vložíme ich do čistej suchej misy.
Posypeme lyžicou kukuričného škrobu.
Premiešame rukou tak, aby sme v škrobe rovnomerne obalili všetky hranolky (škrob zabráni tomu, aby hranolky nasiakli príliš veľa oleja).
Potom ich takto necháme stáť 5 minút.
Až potom začneme vysmážať.
Na panvicu si dáme olej a dostatočne zohrejeme.
Uložíme na ňu prvú dávku hranoliek.
Vysmážame do zlatista.
Následne hotové hranolky poukladáme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty.
Hotovo!
Môžete podávať samotné, alebo ako prílohu.
Prajeme dobrú chuť! :-)