Už nikdy nebudete váhať, čo uvariť: 13 top receptov na vynikajúce jedlá s horčicou, ktoré viete rýchlo pripraviť!

Vynikajúce a veľmi obľúbené recepty s horčicou, ktoré chutia vynikajúco a viete ich rýchlo pripraviť.

Vynikajúce a veľmi obľúbené recepty s horčicou, ktoré chutia vynikajúco a viete ich rýchlo pripraviť.

Zapečené bravčové mäsko s horčicou a cesnakom

 

Potrebujeme:

700 g bravčového mäsa

1-2 lyžice horčice

4 strúčiky cesnaku

...

1 téglik sladkej smotany

0,5 l vody

čerstvá petržlenová vňať

olej

soľ

korenie

1 Cibuľa + 4 uvarené zemiaky nakrájané na plátky

Vývar alebo voda na podliatie mäsa

Postup:

Mäso osolíme a okoreníme a sprudka opražíme na rozpálenom oleji (môžeme mäso nakrájať na kocky, alebo na tenšie plátky).

Smažíme asi 7 minút.

Potom prilejte vvývarom a dusíme 15 minút pod pokrievkou.

Potom premiestnite celú zmes do pekáča, na ktorého dno sme si nakrájali zemiaky a cibuľu.

Zmiešajte horčicu, smotanu, prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať.

Zmesou mäso a zeleninu zalejte. Pečieme na 180 stupňov po dobu 20 minút.

Bravčové v marináde pečené so zemiakmi

 

 

Potrebujeme:

Na 1 kg mäsa

cibuľa – 1 veľký kus

cesnak – 3 strúčiky

soľ – 2 lyžičky

korenie podľa chuti

korenie na mäso – 1 lyžička

paradajková omáčka – 1 lyžička

kečup – 2 polievkové lyžice

sójová omáčka – 50 ml

kyslá smotana – 3 polievkové lyžice

celozrnná horčica – 1 lyžica

horčica – 1 lyžička

soľ podľa chuti

zemiaky – 700 g.

soľ podľa chuti

zemiakové korenie podľa chuti

olej – 2 lyžice

Postup:

Cibuľu rozmixujeme, pridáme pretlačený cesnak, koreniny, soľ, paradajkovú omáčku, kečup a sójovú omáčku.

Premiešame.

Mäso umyjeme, osušíme a narežeme na hrubšie plátky – ale neprerežeme celkom.

Mäso dôkladne natrieme prirpavenou marinádou a necháme marinovať aspoň pár hodín – ideálne cez noc.

Kyslú smotanu zmiešame s oboma druhmi horčice.

Zemiaky si narežme, ale rovnako ako mäso ich neprežeme celkom. Ochutíme koreninami a soľou.

Marinované mäso preložíme do misy, obložíme zemiakmi a do zázrezov navrstvíme horčicovú smotanu.

Prikryjeme alobalom.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 1 hodinu, potom odokryjeme a pečieme bez alobalu ešte  asi 20 minút.

Krémová horčicová omáčka

 

Potrebujeme:

500 g čerstvých húb

2 lyžice haldkej múky

Soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

1 smotanu na šľahanie 33%

3 lyžice horčice

Postup:

Huby očistíme, nakrájame, preložíme na panvicu a pridáme vodu. Osolíme a varíme bez pokrievky, kým huby nezmäknú a voda sa neodparí.

Potom zalejmeme šľahčkou v ktorej rozmiešame 2 lyžice múky a horčicu.

Niekoľko minút varíme za stáleho miešania, kým zmes nezhustne.

Môžeme dochutiť soľou a koreninami.

To je všetko, omáčka je hotová.

Na tanieri ju môžeme posypať petržlenovou vňaťou.

Mäso pečené v horčici

 

Potrebujeme:

Mäso 1 kg (v mojom prípade bravčové stehno, ale môžete skúsiť aj morčacie mäso)

Horčica pikantná alebo obyčajná (3 lyžice takej a 3 lyžice takej)

Med – 1 lyžica

Rozmarín, soľ, korenie, pálivú papriku

Cesnak 3-4 strúčiky

cibuľa

Trochu vody

Potrebujeme:

Najlepšie je mäso nechať marinovať cez noc.

Mäso umyjeme, osušíme, nakrojíme, marinujeme a necháme ho 24 hodín stáť.

Nasledujúci deň stačí len vložiť mäso do rúry predhriatej na 180 ° a pečieme asi 1,5-2 hodiny.

K príprave marinády na mäso sa zmieša po 3 lyžice horčice pikantnej a obyčajnej, lyžicu medu, soľ, korenie a pálivej papriky.

Do marinády môžeme pridať aj trošku vody.

Ošúpeme cesnak a nakrájame na malé kúsky. Narezané mäso naplníme nasekaným cesnakom, ako na obrázku nižšie.

 

 

Marinádu navrstvíme na mäso a posypeme bylinkami a necháme v chladničke cez noc.

 

Na druhý deň pred pečením vyberieme z chladničky aspoň kým sa rozohreje rúra. Obložíme cibuľovými krúžkami a vložíme do rúry. Najskôr pečieme prikryté a asi 40 minút pred koncom odkryjeme.

Pečieme 1,5 – 2 hodiny. Môžeme podávať so šalátom. je to perfektne ochutené a pritom jednoduché jedlo!

Kuracie rezne v horčicovej marináde so syrom

Potrebujeme:

600-700 g kuracie prsia nakrájané na tenké plátky

Soľ, korenie

Marináda:

3-4 lyžice horčice

200 g kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

Citrónovú šťavu

Obaľovanie:

150 g tvrdého najemno nastrúhaného syra

Strúhanku

Maslo

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké látky a ochutíme soľou a korením. Na marinádu zmiešame všetky prísady – podľa chuti môžete viac alebo menej horčice, my máme radi viac. Kuracie kúsky zalejeme touto marinádou a necháme marinovať aspoň hodinu, ideálne ale cez noc.

Na obaľovanie si zmiešame strúhanku so syrom a v tejto zmesi obalíme každý kúsok mäsa a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Na každý kúsok dáme tenký plátok masla a pri teplote 200 stupňov pečieme asi 40 minút – v polovici času opatrne obrátime. Podávame s prílohou podľa chuti.

Veľmi šťavnaté kuracie rezne za minútku pripravené

Potrebujeme:

5-6 kusov kuracích rezňov
4 lyžice medu
4-5 čajových lyžičiek horčice
5 strúčikov cesnaku
soľ, korenie

Postup:

Kuracie rezne umyjeme a osušíme papierovou utierkou, rozkrojíme na dve časti a obe osolíme. Môžeme zľahka naklepať, je to na vás. tenšie rezne budú rýchlejšie hotové.

Med rozmiešame s horčicou a pretlačeným cesnakom, Kuracie prsia premiešame v marináde – môžeme nechať marinovať, alebo použiť hneď.  Mäso preložíme na plech vystlaný papierom na pečeni – v dobre vyhriatej rúre na 200 stupňov pečieme 20 minút.

Bravčový plátok na horčici

Potrebujeme:

600 g bravčového pleca (4-5 plátkov po asi 150 g) – môžete použiť aj iný druh mäsa

Horčica plnotučná alebo dijonská

Hladká múka

Farebné korenie celé aj mleté

Vetvička rozmarínu (nemusí byť)

Soľ, kúsok masti

1 veľká cibuľa

3 strúčiky cesnaku

100 g údenej slaniny

1 lyžička mletej papriky

Postup:

Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno, slaninu na kocky. Mäso osolíme, posypeme mletým čiernym korením a z jednej strany potrieme horčicou.

Na kúsku masti vyškvaríme slaninu a pridáme cibuľu. Po chvíli vmiešame aj cesnak. Mäso obalíme v múke a oklepeme.

Pridáme ku slanine s cesnakom a sprudka z oboch strán opečieme. Vmiešame papriku a podlejeme horúcou vodou.

Pridáme cca 6-8 guľôčok farebného korenia, rozmarín a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Občas obrátime a podľa potreby podlejeme.

Kto chce, môže na záver vybrať korenie a rozmarín a šťavu prepasírovať alebo rozmixovať. Podávame s prílohou podľa chuti.

Kuracie stehienka na horčici

zdroj: smakiuczucie

Potrebujeme:

  • 1 kg kuracích stehien (môžu byť aj krídla)
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1-2 lyžice horčice
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 200 g sladkej smotany (dala som 30%)
  • 2 lyžice nakrájanej pažítky
  • 2 lyžice masla
  • soľ
  • korenie
  • sladká paprika
  • 3 šálky vody v ktorej rozmiešame 1 bujón, alebo 3 šálky vývaru

Postup:

Umyjeme a osušíme stehienka. Posypeme soľou a korením.

Na panvici zahrejeme maslo a opražíme na ňom najemno nakrájanú cibuľku, kým nie je zlatistá.
Pridajte mäso a zľahka osmažte zo všetkých strán. Pridajte nakrájanú mrkvua smažíme asi 2 minúty. Nalejte 3 šálky vody, pridajte sladkú papriku a  nechajte variť, až kým nebude mäso jemné. Nakoniec pridajte pretlak zmiešaný s horčicou, bazalku a nechajte ešte povariť, aby sa chute prepojili. Zalejte smotanou, premiešajte a už nevarte. Ak je to potrebné, ochuťte soľou a korením.
Posypeme nasekanou pažítkou.

Horčicová marináda so zázvorom – ideálna na grilovačku

Potrebuje:

¼ šálky hrubozrnnej horčice

¼ šálky horčice Dijon

½ šálky medu

1 lyžička sójovej omáčky

2 lyžice listov bazalky, nasekaných

1 lyžicu čerstvého zázvoru, jemne mletého

8 vykostené kuracie stehná bez kože

Postup:

Všetky prísady na marinádu zmiešame a dáme marinovať kuracie mäsko aspoň na 4 hodinky – ideálne na celú noc.

Minútkové kuracie kúsky na horčici

Potrebujeme:

700 g kuracích pŕs

1 väčšiu cibuľu

100 g šampiňónov

Sterilizovanú kukuricu s hráškom

200 ml kyslej smotany

2 lyžice horčice

1 lyžicu kečupu (voliteľné)

Petržlenovú vňať nasekanú najemno

Soľ a korenie podľa chuti

Rastlinný olej

Majoránka

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na troche rastlinného oleja orestujeme cibuľku a potom pridáme kúsky mäsa. Necháme smažiť, kým mäso nepustí šťavu.

Potom pridáme nakrájané huby, soľ, korenie a všetko premiešame. Podlejeme malým množstvom vody, prikryjeme a varíme, kým mäso nebude mäkké.

Kyslú smotanu zmiešame s horčicou a kečupom. Keď je mäso mäkké, zalejem ho smotanovo-horčicovu zmesou, pridáme hrášok s kukuricou, premiešame a necháme niekoľko minút povariť. Potom pridáme majoránku, zložíme z plameňa, posypeme petržlenovou vňaťou (voliteľné) a môžeme podávať.

Kuracie rezne pečené v horčici

Potrebujeme:

5-6 kusov kuracích rezňov
4 lyžice medu
4-5 čajových lyžičiek horčice
5 strúčikov cesnaku
soľ, korenie
300 g cukety
1 lyžica sušeného tymianu

Postup:

Kuracie rezne umyjeme a osušíme papierovou utierkou, rozkrojíme na dve časti a obe osolíme.

Med rozmiešame s horčicou a pretlačeným cesnakom, Kuracie prsia premiešame v marináde – môžeme nechať marinovať, alebo použiť hneď.  Mäso preložíme na plech vystlaný papierom na pečeni – v dobre vyhriatej rúre na 200 stupňov pečieme 20 minút.

Podávame s ceketou, ktorú ochutíme soľou, tymiánom a dusíme na panvici s trochou vody domäkka. Prípadne môžete podávať so šalátom z čerstvej zeleniny.

Závitky na horčici, plnené syrom!

Potrebujeme:

2 kusy kuracích pŕs

Horčicu celú (korenie)

Olivový olej

Citrónovú šťavu

Sójovú omáčku

Horčicu plnotučnú

Tvrdý syr nakrájaný na plátky

Postup:

Kuracie prsia si prekrojíme na polovice a každú naklepeme na čo najtenšie. Ochutíme soľou a korením. Každý kúsok potrieme trochou horčice a vložíme do stredu kúsok syra, zabalíme. Preložíme na plech vystlaný alobalom.

Horčicu zmiešame s olivovým olejom, trochou citrónovej šťavy, trochou sójovej omáčky a takto pripravenou marinádou potrieme každú rolku. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút.

Horčicová marináda – aj na minútkovú prípravu mäsa

Potrebujeme:

4 plátky bravčového mäsa (krkovička, karé,stehno…)

4 lyžice olivového oleja

2 strúčiky pretlačeného cesnaku

1 lyžicu horčice

1 lyžičku sladkej papriky

Biele mleté korenie

1 lyžičku soli

Postup:

Zmiešame všetky prísady na marinádu a zmiešame s mäskom. Necháme marinovať aspoň 15 minút, ideálne však dlhšie, pokojne aj cez noc.