13 najlepších receptov na pečené aj nepečené torty, ktoré viete rýchlo pripraviť!

82

Nedeľa je ako stvorená na niečo dobré pod zub. Ak obľubujete domáce dezerty, ktoré chutia ako z cukrárne, ste na správnom mieste. Prinášame vám 13 najlepších receptov na sladké dobroty – torty, ktoré chutia vynikajúco a čo je najlepšie, ich príprava je skutočne jednoduchá!

Jednoduchá torta “Mliečny sen”

Jednoduchá torta „Mliečny sen“: Najlepší tvarohový krém s ovocím a jemným cestom!

Potrebujeme:

100 g kryštálového cukru

80 g haldkej múky

1 lyžičku prášku do pečiva

4 lyžičky kakaového prášku

1 vajíčko

2 lyžice oleja

100 ml kyslej smotany

250 g jemného tvarohu s nízkym obsahom tuku

100 g práškového cukru

1 bal. vanilkového cukru

200 g smotany na šľahanie

40 ml vody

20 g želatíny v prášku

250 g ovocia

Postup:

Vajce ušľaháme s cukrom do peny. Postupne pridáme kyslú smotanu a olej. Opäť dobre prešľaháme.

Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, potom po častiach pridáme sypkú zmes do kvapalnej zmesi a vymiešame hladké cesto.

Formu na pečenie vymastíme tukom a navrstvíme do nej cesto tak, aby nebolo hrubšie ako 3 cm. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov 15-20 minút. Necháme vychladnúť.

Želatínu vložíme do studenej vody a pripravíme podľa návodu (necháme napučať a potom zahrievaním rozpustíme).

Tvaroh ušľaháme so smotanou, práškovým cukrom a vanilkou. Šľaháme, kým nám nevznikne jednotný krém. Rozpustenú želatínu vmiešame do krému.

Vychladený korpus nakrájame na kocky (cca 2×2 cm) a preložíme do misy. Pridáme scedené ovocie.

Formu na pečenie vyložíme fóliou. Na dno navrstvíme 1/3 sušienkovo-ovocnej zmesi a zalejeme niekoľkými lyžicami krému. Toto vrstvenie opakujeme ešte 2 x. Poslednú vrstvú by mal tvoriť krém.

Tortu prikryjeme alobalom a vložíme na 5-6 hodín do chladničky stuhnúť.

Orechová torta z panvice

Nemusíte zapínať rúru: Famózna orechová torta zo Salka, ktorú pripravíte na panvici!

Potrebujeme:

Cesto:

3 hrnčeky hladkej múky

400 g Salka

1 lyžičku jedlej sódy

1 lyžičku octu alebo citrónovej šťavy

Krém č. 1 – bez vajec

650 ml mlieka

2 bal. vanilkového pudingu

250 ml bieleho jogurtu

¾ -1 šálku kryštálového cukru (prípadne podľa chuti)

Vanilkovú arómu podľa chuti

Krém č. 2 – so žĺtkami

¼ šálky hladkej múky

750 ml mlieka

1 šálku kryštálového cukru, prípadne podľa chuti

Vanilkovú arómu

3 žĺtky

150 g zmäknutého masla

Postup:

3 šálky múky zmiešame so Salkom a sódou zmiešanou s kyselinou (octom alebo citrónovou šťavou). Vypracujeme pružné cesto.

Cesto rozdelíme na 8 rovnakých kusov a každý vyformujeme do tvaru placky. Placky pečieme na neprilnavej panvici 1 minútu z každej strany.

Placky orežeme tak, aby mali rovné okraje a boli približne rovnakej veľkosti – ja som orezávala podľa taniera.

Teraz si pripravíme krém, môžete si vybrať z jednoduchšej verzie bez vajec, alebo verziu so žĺtkami.

Jednoduchší krém: Z mlieka, časti cukru a pudingových práškov uvaríme puding. Puding necháme vychladnúť a potom doň vmiešame jogurt, do ktorého sme pridali zvyšný cukor. Krém vložíme na chvíľu stuhnúť do chladničky.

Krém so žĺtkami: ¼ šálky múky rozmiešame v mlieku, pridáme cukor a preložíme na plameň. Varíme, kým zmes nezačne hustnúť. Zložíme z plameňa a hneď (do horúcej zmesi) po jednom vmiešame žĺtky a následne aj zmäknuté maslo.

Krém, ktorý sme si pripravili vrstvíme na pláty a takýmto spôsobom vyskladáme tortu. Trochu krému si odložíme bokom na potretie strán torty, aby na nich držala posýpka. Posypeme drvenými orechmi alebo orechovou drobenkou vytvorenou z mletých orechov, masla a cukru.

Môžeme podávať.

Torta, ktorá chutí ako zmrzlina

Potrebujeme:

Na základ:

300 g rozdrvených grahamových sušienok

2 lyžice nesladeného kakaového prášku

50 g rozpusteného masla

1 lyžička sladidla podľa chuti

200 ml mlieka

Tvarohová vrstva:

250 g odtučneného tvarohu

250 ml smotany na šľahanie

Kôru a šťavu z jedného menšieho citróna

1-2 lyžice medu (príp. iného sladidla)

Vanilková vrstva:

2 bal. vanilkového pudingu

600 ml mlieka

200 ml kyslej smotany

1-2 lyžice medu

Vrch:

200 ml smotany na šľahanie

1 lyžičku vanilkovej arómy (príp. vanilkový lusk)

2 lyžičky medu (prípadne podľa chuti a toho, ako sladíte)

Postup:

Najskôr si pripravíme puding z pudingových práškov a mlieka. Do hotového pudingu vmiešame med a do vychladnutého pudingu vmiešame kyslú smotanu.

Základ torty vytvoríme spojením sušienkovej drte, kakového prášku, mlieka, rozpusteného masla a sladidla. Cesto by malo byť podobnú konzistenciu ako základ na cheescake. Cesto vtlačíme na dno tortovej formy s priemerom 28 cm, ktorú si vystelieme papierom na pečenie.

Tvaroh roztlačíme vidličkou, zmiešame so sladidlom a citrónovou kôrou. Primiešame ušľahanú šľahačku. Kak sa vám krém zdá príliš málo sladký, stačí ejdnoducho pridať sviac sladidla. Tvarohovú vrstvu navrstvíme na sušienkové cesto, uhladíme a pokračujeme vanilkovou pudingovou vrstvou.

Nakoniec si ušľaháme šľahačku, spolu s vanilkou a sladidlom. Navrstvíme na vrch torty, uhladíme a vložíme do chladničky vychladnúť.

Pred podávaním posypeme kakaom.

Svieža pomarančová torta

Svieža pomarančová torta

Potrebujeme:

500 g jemného tvarohu

2 kelínky kyslej smotany

5 pomarančov – očistených a nakrájaných na kolieska

Detské piškóty

Práškový cukor

Postup:

Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou a osladíme podľa chuti (ja som použila 3 lyžice cukru).  Pripravíme si väčšiu misku, ktorú vysteliem potravinovou fóliou. Misku vyložíme kolieskami pomarančov a vrstvíme krém s piškótami a kolieskami pomarančov (môžeme použiť aj iné ovocie) ako pri klasickej nepečenej torte. Keď máme misku naplnenú až po okraj, dáme tortu stuhnúť na noc do chladničky.

Tortu vyklopíme na tácku a môžeme podávať.

Francúzska šľahačková torta

Francúzska šľahačková torta: Luxusný dezert z lístkového cesta a famózneho krému!

Potrebujeme:

1 bal. lístkového cesta

Na krém:

1 liter mlieka

8 vajec

300 g kryštálového cukru

100 g hladkej múky

1 vanilkový lusk (môžeme nahradiť 1 lyžičkou vanilkového extraktu)

25 g želatíny v prášku

Šlahačková vrstva:

500 ml smotany na šľanahie (33%)

2 bal. stužovača

2 lyžice práškového cukru

Postup:

Rozmrazené lístkové cesto rozdelíme na polovicu  a rozvaľkáme na dva tenké pláty. Z plátov vyrežeme dva kruhy tak, aby sedeli do okrúhlej tortovej formy (priemer 26 cm). Jeden kruh nakrájame na trojuholníky. Oba pláty upečieme dozlatista (pri teplote 180 stupňov približne 15 minút).

Pripravíme si krém. Žĺtky vyšľajáme s polovicou cukru do peny. Postupne pridáme múku, vanilku a 150 ml mlieka. Vyšľaháme hladkú hmotu.

Z bielkov a zvyšného cukru ušľaháme tuhý sneh.

700 ml mlieka preložíme do hrnca a dáme na plameň. Keď sa mlieko zohreje postupne doň vmiešame žĺtkovú hmotu a za stáleho miešania varíme, kým nevznikne hustý puding.

Do zvyšného mlieka nasypeme želatínu, necháme napučať a následne rozpustíme zahrievaním na plameni (podľa návodu na obale).

Želatínu necháme chvíľu vychladnúť a následne opatrne vmiešame do snehu. Sneh potom vmiešame do ešte horúceho žĺtkového pudingu a vymiešame nadýchaný krém. Krém navrstvíme na vychladnutý celý plát lískového cesta.

Zo smotany, cukru a stužovača ušľaháme tuhú šľahačku, ktorú navrstvíme na vychladnutý krém. Nakoniec vrch torty rovnomerne pokryjeme trojuholníkmi lístkového cesta. Môžeme potrieť polevou podľa chuti, alebo nechať len tak.

Tortu necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Úžasne chutná piškótová torta bez pečenia

Úžasne chutná piškótová torta bez pečenia: Taká fantastická, že tromfne aj zložité pečené dezerty!

Potrebujeme:

250 g piškót

10 g želatíny v prášku

170 g masla

170 g kryštálového cukru

300 g kyslej smotany

300 g bieleho jogurtu

300 ml smotany na šľahanie

300 g čerešní alebo višní scedených zo šťavy

Na mliečnu polevu:

200 ml mlieka

2-3 lyžice kryštálového cukru

Na ozdobu:

1 lyžicu kryštálového cukru

Čerešne

50-100 g rozpustenej mliečnej čokolády

Postup:

Najskôr si pripravíme karamelové mlieko. 2-3 lyžice cukru nasypeme do hrnca s hrubším dnom a preložíme na plameň. Keď sa cukor začne topiť a mierne zhnedne, pridáme studené mlieko a bez prestávky miešame, kým sa cukor celkom nerozpustí. Pripravením si formu na tortu, vyložíme piškótami a zľahka prelejeme karamelovým mliekom.

Želatínu necháme napučať v menšom množstve studenej vody. Zo sladkej smotany ušľaháme šľahačku a uložíme do chladničky. Maslo ušľaháme s cukrom do nadýchanej hmoty(môžeme použiť aj práškový cukor), potom pridáme jogurt, kyslú smotanu a dobre premiešame. Želatínu rozpustíme zahrievaním na plameni a vmiešame do tejto hmoty. Nakoniec opatrne vmiešame šľahačku.

½ krému navrstvíme na piškóty. Do krému ukladáme čerešne, potom opäť uložíme piškóty namočené, alebo pokvapkané karamelovým mliekom a pokračujeme druhou polovicou krému. Uhladíme a vložíme do chladničky vychladnúť minimálne na 6 hodín.

Tortu ozdobíme čerešňami obalenými v cukre a rozpustenou čokoládou.

Eskimo torta

Fantastická „Eskimo“ torta: Chutí ako zmrzlina!

Potrebujeme:

6 vajec

10 lyžíc vody

½ lyžičky jedlej sódy

1 lyžičku vanilkovej arómy

2 a 1/3 šálky kryštálového cukru

1 a 1/2 šálky hladkej múky

4 lyžice kakaového prášku

300 g masla

1 šálku mlieka

2 lyžice kyslej smotany

1 bal. vanilkového cukru

Postup:

4 vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky rozšľaháme s 1 šálkou cukru, pridáme sódu, vodu, 1 a 1/2 lyžice kakaa a vanilkovú arómu.

Bielky ušľaháme na tuhý sneh a postupne ho vmiešame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec postupne primiešame 1 šálku hladkej múky.

Formu na pečenie vymastíme olejom a navrstvíme do nej cesto. Uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 35-40 minút.

Cesto skontroluje špáradlom.

Kým sa pečie cesto, pripravíme si krém. 2 vajcia ušľaháme s jednou šálkou cukru. Mlieko preložíme na plameň a rozmiešame v ňom zvyšnú múku. Varíme, za stáleho miešania, kým hmota nezhustne. Zložíme z plameňa a do ešte horúceho krému všľaháme vaječnú zmes.

Necháme úplne vychladnúť.

Zmäknuté maslo ušľaháme s 1 vanilkovým cukrom do peny. Maslo postupne vmiešame do vychradnutého mliečneho krému – prešľaháme, aby nám vznikol hladký krém.

Na upečené cesto navrstvíme krém a vložíme na 30-40 minút do chladničky.

Nakoniec si pripravíme polevu. Zvyšné maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli s kakaom, zvyšným cukrom a kyslou smotanou.  Nakoniec zalejeme polevou a necháme opäť dobre vychladiť v chladničke alebo na chladnom mieste a môžeme podávať.

Populárna nepečená torta: 3 krémy z jednej várky

Populárna nepečená torta: Z jednej dávky 3 druhy krému!

Potrebujeme:

1 mlieka

2 bal. vanilkového pudingu

200 g kryštálového cukru (prípadne podľa chuti)

3 bal. vanilkového cukru

100 g rozpustenej horkej čokolády

200 g mletých orechov

200 g mletých sušienok

200 g kokosovej múčky

1 väčšie bal. maslových sušienok

300 ml smotany na šľahanie

250 g masla

Postup:

Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme puding. Necháme chvíľu vychladnúť a do pudingu vmiešame maslo. Hmotu rozdelíme na 3 časti. Do prvej vmiešame oriešky a rozpustenú čokoládu. Do druhej kokos a do tretej sušienky.

Formu na pečenie okrúhlu alebo podlhovastú rozdelíme vyložíme sušienkami. Potom navrstvíme orieškový krém, vrstvu sušienok, kokosový krém, vrstvu sušienok. Pokračujeme posledným – sušienkovým krémom a ušľahanou šľahačkou. Na vrch uložíme sušienky.

Tortu môžeme dozdobiť polevou alebo šľahačkou, prípadne môžeme nechať len tak.

Vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Zdravá jogurtová torta bez cukru

Potrebujeme:

200 g celozrnných sušienok

70 g masla

2 ks banánov

4 ks kivi

2 lyžice medu (prípadne podľa chuti)

500 ml bieleho jogurt gréckeho tipu

½ lyžičky citrónovej šťavy

10 g želatíny v prášku

½ šálky studenej vody

Na ozdobu:

Mandlové plátky

Plátky kivi

Postup:

Sušienky rozdrvíme v kuchynskom robote, alebo pomocou kuchynského valčeka a plastového vrecka. Drť zmiešame s rozpusteným maslom a vypracujeme jednotnú hmotu, ktorú vtlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Formu vložíme na 30 minút do chladničky.

Želatínu nasypeme do vody a necháme napučať.

Kivi očistíme a nakrájame na drobné kocky (na ozdobenie torty si odložíme niekoľko plátkov ovocia). Rovnako nakrájame aj banány. Ovocie pokvapkáme citrónovou šťavou.

Jogurt zmiešame s medom a ovocím. Napučanú želatínu preložíme na plameň a zahrievaním rozpustíme (nevaríme). Necháme chvíľu vychladnúť a potom vmiešame do jogurtovej zmesi.

Jogurtový krém navrstvíme na sušienkový základ a vrch ozdobíme plátkami mandlí (pre ešte lepšiu chuť opražíme mandľové plátky na suchej panvici) a plátkami kivi. Vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Banánová torta bez pečenia

Potrebujeme:

600 g maslových sušienok alebo piškót – rozdrvených

250 – 300 ml limonády Fanta

Krém:

2 bal. vanilkového pudingu

2 lyžice kryštálového cukru

200 ml mlieka

250 g zmäknutého  masla

200 g práškového cukru

5 banánov

Na ozdobu:

2 bal. smotany na šľahanie

Čokoládu na posypanie

Postup:

Sušienkovú drť zmiešame s Fantou a vypracujeme cesto, ktoré vtlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Formu s cestom vložíme do chladničky.

Z mlieka, pudingových práškov a kryštálového cukru uvaríme hustý puding. Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a zmes postupne vmiešame do vychladnutého pudingu.

1/3 krému navrstvíme na sušienkové cesto a na krém uložíme banány. Polejeme zvyšným krém a vložíme do chladničky.

Nakoniec na tortu navrstvíme ušľahanú šľahačku a posypeme hoblinkami čokolády.

Kivi torta bez pečenia

Potrebujeme:

Cesto:

200 g maslových sušienok

100 g zmäknutého masla

Smotanová vrstva:

400 g smotanového syra (môžeme nahradiť jemným tvarohom)

350 ml smotany na šľahanie 33%

2 bal. vanilkového cukru

100 g práškového cukru

6 plátkov želatíny

3 lyžice vody

1 ½ lyžice citrónovej šťavy

Ovocná vrstva:

1 kg kivi

150 – 200 g práškového cukru

8 plátkov želatíny

4 lyžice vody

Poznámka: pre dietnejšiu verziu nahradíme cukor medom, stéviou, alebo iným sladidlom.

Postup:

Sušienky rozdrvíme v mixéry, alebo pomocou kuchynského valčeka na jemnú drť. Následne pridáme k sušienkam rozpustené maslo a vypracujeme cesto.

Formu na pečenie s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie a následne na dno rovnomerne vtlačíme sušienkové cesto. Kým budeme pracovať na smotanovom kréme, cesto vložíme do chladničky.

Plátky želatíny necháme napučať v troch lyžiciach vody a potom rozpustíme v mikrovlnke. Smotanový syr zmiešame s citrónovou šťavou a oboma druhmi cukru.  Zo smotany ušľaháme šľahačku. Z hotovej šľahačky odoberieme 4 lyžice a vmiešame ich do vlažnej rozpustenej želatíny. Potom túto zmes vmiešame do smotanového krému. Zvyšnú smotanu môžeme použiť na ozdobu torty.

Krém navrstvíme na smotanový korpus. V kréme si teraz vytvoríme priestor pre ovocnú vrstvu. Použijeme na to menšiu misku s priemerom cca 18 cm s okrúhlym dnom. Misku obalíme potravinárskou fóliou a vtlačíme do smotanového krému tak, aby sa nedotýkala sušienkového korpusu. Takto necháme tortu aj s miskou v chladničke minimálne 2 hodiny stuhnúť.

Nakoniec si pripravíme ovocnú kivi vrstvu. Najskôr necháme plátky želatíny napučať vo vode. Kivi očistíme, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme v mixéry. Pyré, ktoré nám takto vznikne preložíme do hrnca a spolu s práškovým cukrom necháme variť cca 10 minút. Potom zložíme z plameňa a v teplej kivi hmote necháme rozpustiť napučanú želatínu. Zmes necháme vychladnúť, pričom občas premiešame vareškou.

Nakoniec vyberieme z chladničky korpus so stuhnutým smotanovým krémom. Vyberieme misku, na ktorej mieste sa nám vytvorila priehlbina na ovocnú náplň. Zelenú kivi hmotu navrstvíme na smotanový krém a povrch uhladíme. Takto pripravenú tortu uložíme stuhnúť do chladničky (ideálne na celú noc).

Tortu podávame ozdobenú zvyšnou šľahačkou.

Torta “Albánsky krémeš”

Potrebujeme:

Cesto:

7 žĺtkov

200 g kryštálového cukru

12 lyžíc vody

200 g hladkej múky

1 bal. prášku do pečiva

2 lyžice kakového prášku

1 lyžičku jedlej sódy

Krém:

7 bielkov

4 lyžice cukru

2 bal. vanilkového pudingu

500 ml vody

Na vrch:

500 ml smotany na šľahanie

2 bal. stužovaču do šľahačky

1 bal. vanilkového cukru

Postup:

7 žĺtkov ušľaháme so 200 g cukru, postupne pridáme 12 lyžíc vody a sypké prísady – múku, kakaový prášok, jedlú sódu a prášok do pečiva.

Vymiešame jednotné cesto, ktoré vložíme do formy vystlanej papierom na pečenie (alebo vymastený a vysypaný múkou pečieme pri teplote 200 stupňov 15 minút).

Medzitým si pripravíme krém. Vo vode rozmiešame pudingové prášky a cukor. Uvaríme hustý puding. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ten opatrne vmiešame do ešte teplého pudingu.

Na cesto navrstvíme krém a vložíme a vložíme ešte na 5 minút do rúry.

Zo smotany, stužovača a cukru ušľaháme tuhú s

šľahačku, tú navrstvíme na vychladnutý koláč. Vložíme na chladné miesto vychladnúť a pred podávaním posypeme kakaom.

Nepečená tvarohovo-smotanová torta

Nepečený tvarohovo-smotanový dezert

Potrebujeme:

Na krém:

500 g tvarohu

150 g práškového cukru

125 g masla

3 lyžice kyslej smotany

1 bal. vanilkového cukru

1 citrón (budeme potrebovať šťavu aj kôru

3 lyžičky želatíny

150 ml mlieka

Na vrchnú vrstvu:

1 bal. čírej želatíny

Zavárané broskyne

Postup:

V miske vymiešame zmäknuté maslo s oboma druhmi cukru, následne pridáme kyslú smotanu spolu so strúhanou citrónovou kôru a šťavou. Premiešame a pridáme aj tvaroh.

3 lyžičky želatíny zmiešame s vodou podľa návadu a pridáme aj 150 ml horúceho mlieka. Premiešame a nalejeme do tvarohovo-smotanoveho krému. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie, do  formy navrstvíme krém a uhladíme.

Formu vložíme do chladničky, aby krém dostatočne stuhol.

Keď je krém dostatočne tuhý, môžeme pripraviť želatínu (pripravíme ju podľa návodu na obale a necháme chvíľu vychladnúť). Krém uložíme plátky broskýň, zalejeme želatínou a opäť vložíme do chladničky stuhnúť. Keď želatína stuhne, dezert je pripravený a môžeme servírovať.

Témy:


Pridajte svoj komentár