plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto pred sviatkami vyvážite zlatom: 13 najlepších krémov do všetkých vašich dezertov, ktoré viete rýchlo pripraviť – na jednom mieste!

Vynikajúca zbierka, ktorú nielen pred sviatkami využije každý. Varené aj nevarené krémy do všetkých vašich dezertov!

Univerzálny maslový krém

 

z5sINBiy5nM

Potrebujeme:

250 g masla

4 žĺtky

150 g kryštálového cukru

1 lyžičku vanilkovej arómy

100 g práškového cukru

Postup:

V parnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s kryštálovým cukrom do zhustnutia.

Zložíme z plameňa, necháme vychladnúť.

Medzitým v samostatnej miske ušľaháme zmäknuté maslo s práškovým cukrom.

Do tejto zmesi postupne pridávame žĺtkovú zmes.

Vmiešame aj vanilkovú arómu a zmes prešľaháme ručným šľahačom, aby sme získali nadýchanú krémovú konzistenciu.

Krém navrstvíme na vychladnuté koláče alebo zákusky.

Hrk-hrk krém bez miešania

 

Potrebujeme:

1 tégliky smotany na šľahanie (spolu 750 ml)

2 konzervy mandarínkového kompótu (ovocie aj šťavu)

2 pudingy bez varenia Créme Olé

Postup:

Do dózy, ktorá je dobre uzatvárateľnej dózy nalejeme smotanu, pridáme mandarinkové kompóty aj so šťavou (ovocie môžeme nakrájať na drobnejšie). Prisypeme aj pudingy.

Zavrieme a trasieme asi 1-2 minúty, kým náv nevznikne hustá hmota.

Hmotu navrstvíme na korpus, alebo navrstvíme do pohárov, či na maslové sušienky, alebo piškóty (ako nepečenú tortu).

Vložíme do chladničky a môžeme si pochutnávať.

Varený vanilkový krém

 

 

Potrebujeme:

4 lyžice hl. múky

2 vajcia

4 dl mlieka

14 dkg práškového cukru

20 dkg masla alebo margarínu

1 vanilkový lusk

Postup:

Rozmiešajte celé vajcia s trochou mlieka a múkou.

Zvyšné mlieko dajte na plameň a keď zovrie, pridajte vaječnú zmes a vanilku. Uvarte hustý puding, zakryte celofánom a nechajte úplne vychladnúť.

Medzitým vyšľahajte maslo alebo margarín s práškovým cukrom a všľahajte ho do už studeného krému.

Čokoládový maslový krém

Potrebujeme:

15 dkg horkej čokolády

25 dkg masla

20 dkg práškového cukru

Postup:

Maslo sa vyšľahá s práškovým cukrom.

Tmavú čokoládu rozpustíme nad parou a potom ju premiešame s maslovým krémom.

5 minútový Salko krém

 

Neviete, čím plniť zákusky a torty? Vyskúšajte famózny tvarohový krém so salkom hotový za 5 minút!

Potrebujeme:

350 g jemného tvarohu

175 g zmäknutého masla

70 g práškového cukru

65 g Salka

1 lyžičku vanilkovej arómy

Obľúbený likér, koňak alebo rum

Postup:

Zmäknuté maslo ušľaháme s práškovým cukrom do peny, potom postupne za stáleho miešania do penovej zmesi pridávame Salko.

Nakoniec pridáme vanilkovú arómu a obľúbený likér.

Tvaroh, ktorý by tiež mala mať izbovú teplotu vmiešame opatrne do maslovo-salkovej zmesi.

Miešame opatrne, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.

Môžeme plniť do zákuskov, tort, koláčov, alebo podávať len tak – napríklad s čerstvým ovocím.

Varený čokoládový krém

Potrebujeme:

50 dkg horkej čokolády

8 vajec

8 dkg nesladeného kakaového prášku

30 až 40 dkg kr. cukru

46 dkg masla

Postup:

Vajíčka a cukor preložíme do vodného kúpeľa a šľaháme, kým sa cukor celkom nerozpustí.

Potom necháme vychladiť na izbovú teplotu. Potom vezmite čerstvé maslo z chladničky a nakrájajte na malé kocky.

Zmiešajte do vaječnej hmoty. Čokoláda sa rozpustí nad vodnou parou a potom sa k nej prisype  kakaový prášok.

Zmiešajte a postupne pridajte čokoládovú hmotu do zmesi vajec a masla.

Dobre premiešajte.

Pred naplnením dezertov ho krátko dajte do chladničky.

Môže byť tiež použitý na dekoráciu, pretože dobre drží po aplikácií v cukrárenskom vrecku.

Mascarpone krém

 

Potrebujeme:

200 g mascarpone

200 ml smotany na šľahanie

cukor podľa chuti

Postup:

Možno najjednoduchší krém, ktorý zvládne aj začiatočník.

Vyšľahajte smotanu, potom pridajte hladké rozmiešané mascarpone a oslaďte podľa chuti.

Citrónový krém

 

Potrebujeme:

15 dkg práškového cukru

10 dkg masla

2 citrónovej šťavy

Postup:

Zmiešajte cukor a citrónovú šťavu, pridajte maslo a vyšľahajte na nadýchaný krém.

Smotanový krém

 

Potrebujeme:

200 g masla

100 ml smotany na šľahanie

200 g práškového cukru

1 vanilkový lusk

Postup:

Zahrejte na plameni smotanu s vanilkou, ale dávajte pozor, aby ste ju nevarili.

Zložte z ohňa, nechajte úplne vychladnúť a potom vyšľahajte šľahačom.

Vyšľahajte maslo s práškovým cukrom a pridajte šľahačku. Dobre premiešajte.

Krém z vlašských orechov

 

Potrebujeme:

3 lyžice kryštálového cukru

15 dkg mletých orechov

3 vajcia

2 dl bieleho vína

Postup:

Vajcia by mali byť oddelené, budete potrebovať bielky a žĺtky.

Vyšľahajte 3 vaječné žĺtky s cukrom nad parou a za stáleho miešania prilejte horúce biele víno.

Keď zmes zhustne, zložíme z plameňa a tejto zmoty zľahka vmiešame sneh z bielok a vlašské orechy.

Kokosový krém

 

Potrebujeme:

25 dkg masla alebo margarínu

10 dkg strúhaného kokosu

3 lyžice kr. cukru

15-20 dkg práškového cukru

1,5 balenia vanilkového pudingového prášku

7 dl mlieka

Postup:

Pudingový prášok zmiešajte s 2 dl mlieka a 3 lyžice kr. cukru.

Zvyšné 5 dl mlieka priveďte do varu, pridajte pudingovú zmes a uvarte hustý puding.

Keď ho odstránite z tepla, pridajte kokos, nechajte vychladnúť, potom premiešajte, až kým nebude krém hladký.

Vyšľahajte maslo alebo margarín s šľahačom, primiešajte cukor a všľahajte po lyžičkách do vychladnutého pudingu.

Vanilkovo – tvarohový krém

 

Potrebujeme:

25 dkg tvarohu

0,5 l smotany na šľahanie

2,5 dl kyslej smotany

1 balenie vanilkového pudingu

1-2 sáčky vanilkového cukru

strúhaná citrónová kôra

Práškový cukor podľa chuti

Postup:

Vyšľahajte smotanu na šľahanie s kyslou smotanu, cukrom a vmiešajte jemný tvaroh s cukrom a citrónovou kôrou. Vymiešame jednotnú zmes.

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes