plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto pred sviatkami vyvážite zlatom: 15 najlepších KRÉMOV do všetkých VEĽKONOČNÝCH dezertov!

Vynikajúca zbierka, ktorú nielen pred sviatkami využije každý. Varené aj nevarené krémy do všetkých vašich dezertov!

Univerzálny maslový krém

 

Potrebujeme:

250 g masla

4 žĺtky

150 g kryštálového cukru

1 lyžičku vanilkovej arómy

100 g práškového cukru

Postup:

V parnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s kryštálovým cukrom do zhustnutia. Zložíme z plameňa, necháme vychladnúť.

Medzitým v samostatnej miske ušľaháme zmäknuté maslo s práškovým cukrom. Do tejto zmesi postupne pridávame žĺtkovú zmes.

Vmiešame aj vanilkovú arómu a zmes prešľaháme ručným šľahačom, aby sme získali nadýchanú krémovú konzistenciu. Krém navrstvíme na vychladnuté koláče alebo zákusky.

Citrónový lemon curd

 

 

Potrebujete:

4 žĺtky,

80 g cukru

šťavu z dvoch citrónov

citrónovú kôru z dvoch bio citrónov

60 g masla nakrájaného na kocky.

Postup:

Žĺtky, cukor, maslo, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru zmiešajte v nerezovej mise a nad parou za stáleho miešania varte do zhustnutia.

Krém nechajte vychladnúť a pokiaľ ho nepoužijete hneď, v chladničke vydrží až dva týždne.

Krém z bielej čokolády

 

 

Potrebujete:

100 g masla

200 g bielej čokolády

Postup:

Bielu čokoládu nechajte rozpustiť vo vodnom kúpeli. Potom odstavte, a akonáhle trochu vychladne, vmiešajte do nej zmäknuté maslo a prešľahajte do krému.

Hrk-hrk krém bez miešania

 

Potrebujeme:

1 tégliky smotany na šľahanie (spolu 750 ml)

2 konzervy mandarínkového kompótu (ovocie aj šťavu)

2 pudingy bez varenia Créme Olé

Postup:

Do dózy, ktorá je dobre uzatvárateľnej dózy nalejeme smotanu, pridáme mandarinkové kompóty aj so šťavou (ovocie môžeme nakrájať na drobnejšie). Prisypeme aj pudingy.

Zavrieme a trasieme asi 1-2 minúty, kým náv nevznikne hustá hmota.

Hmotu navrstvíme na korpus, alebo navrstvíme do pohárov, či na maslové sušienky, alebo piškóty (ako nepečenú tortu).

Vložíme do chladničky a môžeme si pochutnávať.

Retro maslový krém bez vajec

 

Potrebujeme:

125 ml mlieka

1 lyžicu hladkej múky

125 g masla

130 g práškového cukru.

Postup:

Mlieko rozmiešajte s múkou a na miernom ohni priveďte do varu.

Varte asi dve minúty na hustú kašu, potom odstavte a nechajte vychladnúť.

Vmiešajte zmäknuté maslo a cukor.

Varený vanilkový krém

 

Potrebujeme:

4 lyžice hl. múky

2 vajcia

4 dl mlieka

14 dkg práškového cukru

20 dkg masla alebo margarínu

1 vanilkový lusk

Postup:

Rozmiešajte celé vajcia s trochou mlieka a múkou.

Zvyšné mlieko dajte na plameň a keď zovrie, pridajte vaječnú zmes a vanilku. Uvarte hustý puding, zakryte celofánom a nechajte úplne vychladnúť.

Medzitým vyšľahajte maslo alebo margarín s práškovým cukrom a všľahajte ho do už studeného krému.

Čokoládový maslový krém

 

 

Potrebujeme:

15 dkg horkej čokolády

25 dkg masla

20 dkg práškového cukru

Postup:

Maslo sa vyšľahá s práškovým cukrom. Tmavú čokoládu rozpustíme nad parou a potom ju premiešame s maslovým krémom.

5 minútový Salko krém

 

Potrebujeme:

350 g jemného tvarohu

175 g zmäknutého masla

70 g práškového cukru

65 g Salka

1 lyžičku vanilkovej arómy

Obľúbený likér, koňak alebo rum

Postup:

Zmäknuté maslo ušľaháme s práškovým cukrom do peny, potom postupne za stáleho miešania do penovej zmesi pridávame Salko. Nakoniec pridáme vanilkovú arómu a obľúbený likér.

Tvaroh, ktorý by tiež mala mať izbovú teplotu vmiešame opatrne do maslovo-salkovej zmesi. Miešame opatrne, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.

Môžeme plniť do zákuskov, tort, koláčov, alebo podávať len tak – napríklad s čerstvým ovocím.

Ďalšie recepty nájdete na druhej strane

Najlepšie recepty na dnes