13 kulinárskych trikov, vďaka ktorým sa každé jedlo stane majstrovským dielom: Toto používajú aj profi kuchári!

Každý môže variť, ale len málokto je obdarený jedinečnými zručnosťami, vďaka ktorým sa konečný výsledok stáva doslova umením. Samozrejme, nie je to všetko len o talente. Je tiež dôležité naučiť sa tajomstvá dokonalej prípravy jedál. Nasledujúce triky sú dobre známe každému šéfkuchárovi. Vďaka nim budú vaše jedlá chutnejšie a vaše varenie sa stane umením.

1. Lahodné mäsové guľky

Mäsové guľky budú chutnejšie, ak spolu s mäsom pomeliete v mlynčeku aj cibuľu. Týmto spôsobom zvýrazníte chuť a vyhnete sa nedokonalým kúskom cibule v guľkách.

2. Príliš štipľavé chilli papričky?

Ak chcete zjemniť chilli papričky, odstráňte semená, žilky a opláchnite ich studenou vodou. Pekelná ostrosť zmizne, ale chuť zostane rovnaká.

3. Sladké koláče

Každý vie, že cesto je potrebné posypať múkou, aby sa nelepilo. Na sladké pečivo však môžete použiť pre tento účel aj kakao. Dodá cestu príjemnú vôňu, ale neovplyvní chuť.

4. Krájanie cibule

Ak chcete získať perfektne nakrájanú cibuľu, rozkrojte ju na polovicu a odkrojte konce. Urobte vodorovné rezy, potom pozdĺžne a nakoniec ju nakrájajte priečne.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

5. Chrumkavé zemiaky

Ak chcete, aby boli zemiaky chrumkavé bez pridania oleja, jednoducho ich posypte múkou a upečte.

6. Šaláty

Dresing do šalátov pridávajte až vtedy, ak už ho máte osolený. V opačnom prípade olej v dresingoch nedovolí soli, aby a úplne rozpustila.

7. Ideálny korpus na tortu

Tajomstvo dokonalého korpusu tkvie v správnom pomere. Hmotnosť múky by sa mala rovnať hmotnosti cukru a hmotnosti vajec, k hmotnosti masla.

8. Varenie zeleniny

Ak neviete, či dať zeleninu do studenej, alebo horúcej vody, máme pre vás malý tip: pri zelenine pestovanej pod zemou je potrebné použiť studenú vodu, ostatnú zeleninu dávame do vriacej vody.

9. Zlepené cestoviny

Pri varení cestovín pridajte do hrnca viac vody (1 liter na 100 gramov). Zabránite tak zlepeniu cestovín počas varenia.

10. Viac citrusovej šťavy

Aby bolo ovocie šťavnatejšie, vložte ho na niekoľko sekúnd do mikrovlnnej rúry. Získate tak viac šťavy.

11. Šľahanie bielok

Ak chcete skontrolovať, či je konzistencia správna, nakloňte misku hore nohami. Pokiaľ sa pena nepohybuje, bielky sú pripravené.

12. Pečená repa

Pri príprave repy uprednostnite pečenie, pred varením. Zachová si viac vitamínov, lepšiu chuť, aj farbu.

13. Dekoračný rez citrónov

Ak chcete prekvapiť hostí citrónom v neobvyklom tvare, pred jeho krájaním použite škrabku na kôru a zbavte ho kôry len na niekoľkých miestach. Potom citrón nakrájajte na plátky.

Zdroj: genialne.pl