Vynikajci hrnčekový recept od pani Dany Piljarovej, ktorý prirpavíte bez vajec a mlieka. Je vynikajúci a zvládne ho naozaj každý, aj ten, kto nikdy nepiekol.
Potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček trstinového cukru
1 Zlatý Klas
2 lyžičky sódy bikarbóny
1 hrnček domáceho broskyňového lekváru (použiť môžete akýkoľvek redší lekvár)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 hrnček vody
1/2 hrnčeka oleja
Ovocie podľa chuti
Postup:
Prírpava cesta je skutočne veľmi jednoduchá. V stredne veľkej miske zmiešame suché prísady – múku, cukor, sódu bikarbónu a Zlatý Klas. K nim prilejeme olej a lekvár, ktorý si zriedime s vodou. Všetko dôkladne premiešame.
Takto vymiešané cesto vylejeme na vymastený a kokosom vysypaný plech. Navrch rovnomerne rozvrstvíme maliny. Koláč pečieme asi 25 minút pri 190 ºC. Vznikne vám úžasne jemný a chutný koláčik.
TIP autorky na záver:
Namiesto lekváru môžete použiť zmixovaný kompót. Ten urobí koláč vláčnym a šťavnatým.
Zdroj: bezalergenov