Výborný a rýchly obed z kuracieho mäska a vynikajúcej omáčky.
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs, alebo horných stehien bez kože a kosti
hladká múka
sladká červená paprika
3 strúčiky cesnaku
soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
korenie
maslo
250 ml sladkej smotany
200 ml vývaru (alebo bujónu)
2 KL plnotučnej horčice
1 KL Worcesteri
2 väčšie cibule
Voliteľné: zelené bylinky, korenie podľa chuti
Postup:
Ak máte čas, kuracie mäso môžete dať na pár hodín marinovať – ja používam korenie na kuracie mäso, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a kvapku oleja.
Na minútkovú prípravu mäso umyjeme studenou vodou, osušíme papierovou utierkou, odblaníme a nakrájame na tenšie plátky. Plátky zľahka naklepeme,na povrchu urobíme pár zárezov (to najmä ak pracujete s kuracími stehennými rezňami) osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom a obalíme v múke, zmiešanej s mletou červenou paprikou.
Do výpeku, (ak sa prepálil, rozpustíme kúsok masla), opražíme dozlatista cibuľku, pridáme horčicu, smotanu, jemne poprášime hladkou múkou, rozriedime vývarom a pridáme worcesterskou omáčku. Podľa potreby môžete pridať ešte viac vývaru.
Nakoniec do omáčky vrátime kuracie mäso, necháme všetko spolu podusiť, aby sa chute prepojili a môžeme podávať.
Rezne môžete urobiť aj ako rolky s náplňou – napríklad s bylinkami, syrom … je to len na vás :-)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj foto: youtube