Tento kečup pripravujeme už celé roky a neviem si predstaviť, že by som ho vymenila za kečup z obchodu. Je vynikajúci a jablká, ktoré doň dávam mu úžasne pridajú na chuti. Vyskúšajte ho aj vy a po kupovanom už viac nesiahnete.
Potrebujeme:
3 kg paradajok
500 g jabĺk
250 g cibule
1 a 1/2 šálky cukru (ak použijete sladké jablká, stačí menej cukru, ak kyslé, pridajte ho viac)
1 a 1/2 lyžice soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
50 g jablčného octu
Červenú papriku sladkú
Čierne korenie – podľa chuti
Môžete pridať aj 1 strúčik cesnaku
Postup:
Rajčiny umyjeme a šupku narežeme do kríža ostrým nožom. Potom ich sparíme vriacou vodou a jednoducho ošúpeme. Rajčiny nakrájame nadrobno a vložíme do hrnca. Jablká umyjeme, ošúpeme a nakrájame nadrobno, rovnako nakrájame aj cibuľu a pridáme k rajčinám.
Zmes varíme za občasného miešania približne 50-60 minút, alebo kým sa zelenina a ovocie neroztavia a nevznikne jednotná hmota.
Pred koncom varenia pridáme soľ, cukor, koreniny, ocot a dôkladne premiešame. Hotový kečup preložíme do čistých pohárov na zaváranie a dobre uzavrieme. Potom poháre obrátime, zakryjeme a necháme odpočívať.
zdroj: vk