Vynikajúce, mäkučké langoše, ktoré sú naozaj ako pavučinka. Vynikajúce a pritom sú úplne jednoduché. Sú také fantastické len vďaka jednej prísade a to obyčajnému kefíru, sú naozaj prvotriedne.
Potrebujeme:
1 kg a 100 g hladkej múky (100 g múky si necháme na podsypávanie langošov)
400 ml teplej vody
400 ml kefíru izbovej teploty (môžete nahradiť aj obyčajným mliekom)
1 polievková lyžica sušeného droždia
1 lyžička kr. cukru
1 lyžička soli
Rastlinný olej
Postup:
Múku preosejeme a zmiešame so sypkými prísadami. Pridáme vodu, kefír a vymiesime mäkké a vláčne cesto. Cesto prikryjeme fóliou, prikrývkou a necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozdelíme na menšie bochníčky, ktoré prikryjeme a necháme ešte chvíľu podkysnúť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Každý bochník roztlačíme na tenšu placku a pomocou radielka urobíme v ceste zárezy.
Vyprážame na rozpálenom oleji.
Video postup nájdete TU.