Výborná mäsová konzerva, ak ste niekedy ochutnali tú z obchodu a potom si dáte toto, pochopíte, aký to je obrovský rozdiel. Je to perfektné aj na dovolenku, alebo keď sa vám nechce vyvárať na večeru. My máme v komore vždy zásobu na celý rok!
Potrebujeme:
5,5 kg bravčového pleca (prípadne 5 kg chudého mäsa a 0,5 g podbradku)
Cesnak (podľa chuti)
Soľ
Čierne korenie
Rascu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Mäso nakrájame na kocky osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame. Dáme na jeden deň odležať do chladničky.
Mäso navrstvíme do čistých pohárov na zaváranie a každý pohár zalejeme asi 100 ml mäsového vývaru (voliteľné).
Do veľkého hrnca nalejeme vodu a doň poháre tak, aby boli viečka pod vodou. Varím resp.sterilizujeme cca 3 hodiny.
Tiež môžeme sterilizovať na dvakrát – po 1,5 hodine pri teplote 100-110 stupňov 24 hodín.
Tieto konzervy sú s tými mäsovými neporovnateľné. S chlebíkom a vychladeným pivom nič lepšie nepoznám. Ak robíte z chudého mäsa, môžete do pohárov pridať aj lyžičku-dve bravčovej masti.
Konzervy vydržia dlho, skladujeme ako ostatné zaváraniny a perfektné sú aj na letnú dovolenku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)