Moravská bravčová konzerva do nepohody – bez predvárania: Úžasná chúť a v komore vám vydrží aj celé týždne!

Výborná mäsová konzerva, ak ste niekedy ochutnali tú z obchodu a potom si dáte toto, pochopíte, aký to je obrovský rozdiel. Je to perfektné aj na dovolenku, alebo keď sa vám nechce vyvárať na večeru. My máme v komore vždy zásobu na celý rok!
[mashshare]

Výborná mäsová konzerva, ak ste niekedy ochutnali tú z obchodu a potom si dáte toto, pochopíte, aký to je obrovský rozdiel. Je to perfektné aj na dovolenku, alebo keď sa vám nechce vyvárať na večeru. My máme v komore vždy zásobu na celý rok!

Potrebujeme:

5,5 kg bravčového pleca (prípadne 5 kg chudého mäsa a 0,5 g podbradku)

Cesnak (podľa chuti)

Soľ

Čierne korenie

Rascu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Mäso nakrájame na kocky osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame. Dáme na jeden deň odležať do chladničky.

Mäso navrstvíme do čistých pohárov na zaváranie a každý pohár zalejeme asi 100 ml mäsového vývaru (voliteľné).

Do veľkého hrnca nalejeme vodu a doň poháre tak, aby boli viečka pod vodou. Varím resp.sterilizujeme cca 3 hodiny.

Tiež môžeme sterilizovať na dvakrát – po 1,5 hodine pri teplote 100-110 stupňov 24 hodín.

Tieto konzervy sú s tými mäsovými neporovnateľné. S chlebíkom a vychladeným pivom nič lepšie nepoznám. Ak robíte z chudého mäsa, môžete do pohárov pridať aj lyžičku-dve bravčovej masti.

Konzervy vydržia dlho, skladujeme ako ostatné zaváraniny a perfektné sú aj na letnú dovolenku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes