Vynikajúci recept na rýchly makový koláčik z hrnčeka. Je úplne jednoduchý, rýchly a vynikajúci.
Potrebujeme:
1 hrnček = 250 ml
1 hrnček oleja
2 hrnčeky kr. cukor
2 bal. vanilkový cukor
4 ks žĺtky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 hrnčeky biely jogurt
2 hrnčeky polohrubá múka
2 hrnčeky mletý mak
1 bal. prášok do pečiva
Poleva:
150 g horká čokoláda (1 bal.)
2 lyžice oleja
Postup:
Vo veľkej miske zmiešame všetky suroviny na prípravu cesta – cukor, olej, vanilku, vaječené žĺtky, múku, mak, prášok do pečiva a jogurt.
Pripravíme plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie, nalejeme cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút.
Po upečení koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej. Vaječné bielky spotrebujete pri inom druhu koláča.
Náš tip: cesto po upečení potrite marmeládou.