Fantastický zákusok s banánmi a čokoládovou polevou. Chutí a vyzerá ako z luxusnej cukrárne a pritom vôbec nie náročný. Autorokou receptu je užívateľka dzejsik .
Potrebujeme:
Piškóta:
4 ks vajcia
160 g cukor kryštálový
6 PL mlieko
4 PL olej
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 g múka polohrubá
1 balíček prášok do pečiva
20 g kakao holandské
Najemno nastrúhané jablko
Parížska šľahačka:
900 ml smotana šľahačková 33%
50 g kakao holandské
150 g (na varenie) horká čokoláda
2 ks Smetafix
3 PL cukor práškový
Poleva:
100 g (na varenie) horká čokoláda
100 ml smotana šľahačková
Okrem toho:
3 ks banány lekvár
Postup:
Žĺtka vymiešame s cukrom do penista, pridáme mlieko, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha a jemne vmiešame do cesta. Ja som ešte experimentálne do cesta na jemno nastrúhala 1 stredne veľké jablko. Vďaka nemu bolo jemné, vláčne a šťavnaté.
Pečieme na 160° približne 30 minút. Upečený korpus potrieme kyslastým lekvárom.
Na koláč natrieme tretinu šľahačky. Na ňu poukladáme hrubšie kolieska banánov a rozotrieme zvyšok parížskej šľahačky.
Nakoniec si pripravíme polevu – v 100 ml šľahačkovej smotany roztopíme 100 g čokolády a rovnomerne polejeme zákusok.
Môžeme zákusok preliať vcelku, alebo nakrájať na kocky a poliať každú kocku zvlášť a dozdobiť zvyšnou parížskou šľahačkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)