Dokonalý, rýchly recept na domáci chlebík: Vďaka nemu zabudnete na kupovaný chlieb a budete jesť už len tento!

Chlieb podľa tohto receptu je neuveriteľné nadýchaný, ľahký a jemný.
[mashshare]

Chlieb podľa tohto receptu je neuveriteľné nadýchaný, ľahký a jemný.

 

 

Navyše je rýchlo hotový!

Pri krájaní sa nerozpadá, kôrka nie je suchá a striedka je jednoducho fantastická, ako vatička.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Cesto je pripravené z bežne dostupných surovín, nepotrebujete vajcia, ani mliečne výrobky. Možno ho aj zmraziť.

Potrebujeme:

350 g hladkej múky

5 g sušeného droždia

1 ČL cukru

1 ČL soli

210 ml teplej vody

 

 

30 g rastlinného oleja

Postup:

Do väčšej misy si preosejeme hladkú múku, pridáme lyžičku soli a cukru.

Nasypeme suché droždie a všetky ingrediencie premiešame.

Potom vlejeme teplú vodu (38 a 40 stupňov celzia) a rastlinný olej.

Miesime cesto asi 5 – 7 minút.

 

 

Na začiatku bude trochu lepkavé, tak si namastíme ruky troškou oleja.

Vyformujeme nelepivú guľu.

Vložíme do misy, prikryjeme čistou bavlnenou utierkou.

Necháme kysnúť 30 minút.

Potom trochu posypeme hladkou múkou.

Preložíme na pracovnú dosku a roztiahneme na placku.

Tú následne zrolujeme ako palacinku a potom ešte zrolujeme do slimáka.

 

 

Teraz znovu roztiahneme do placky, tentokrát stočíme do hrubšej palacinky a vytvarujeme bochník.

Pekáč si vysypeme múkou.

Preložíme doň bochník, ktorý necháme prikrytý odpočívať ešte ďalších 20 minút.

Potom ho potrieme mliekom, alebo vodou.

Posypeme preosiatou múkou a navrchu ozdobíme plytkými rezmi.

 

 

Dáme piecť do rozohriatej rúry.

Pečieme asi 30-35 minút pri 180 – 190 stupňoch.

Chlebík by mal byť navrchu zlatohnedý.

Necháme vychladnúť a môžeme krájať.

 

 

Prajeme dobrú chuť! :-)

Video-návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes