Vynikajúci recept na víkend – prirpavte si chutné a lahodné domáce Tiramisu na slovenský spôsob. Je to veľmi jednoduchá dobrota s fantastickou chuťou. Autorkou receptu je pani Kamila.
Potrebujeme:
500 gramov mascarpone
500 gramov jemny tvaroh
1 lyžica medu alebo práškový cukor prodľa chut
1 bal. vanilkový cukor
1 väčší balík dlhých píškot
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Uvarená káva na namáčanie piškót
Kakao na posypanie
Ak chcete ešte chutnejší krém:
2 žĺtky
180 ml smotany na šľahanie
Potrebujeme:
Najskôr si prirpavíme krém. Mascarpone, tvaroh, med alebo cukor a vanilku ručne dôkladne vymiešame do hladkého krému.
Dlhé piškótu krátko namočíme vo vychladnutej káve a ukladáme na tácku tesne vedľa seba. Smotanová náplň je hustá, preto sa najlepšie nanáša pomocou zdobiaceho sáčku, postačí aj obyčajný so zastrihnutým koncom. Ak sa vm nechce s krémom hrať, jednoducho ho natrite stierkou.
Postupne striedame namáčané piškóty a náplň. Ak máte väčší plech alebo formu, vyje vám menej vrstiev, ak máte menšiu tak tiramisu bude vyššia.
Končíme krémom, ktorý na záver posypeme kakaom. Necháme vychaldnúť a dobre stuhnú.
Ak chcete skúsiť vylepšený krém, je treba nad parpu vymiešať žĺtky so smotanou na kašu. necháme vychladnúť, potom vyšľaháme s mascarpone a nakoniec ručne vmiešame s tvarohom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: Kamila/tortyodmamy.sk