Vynikajúci koláč ako stvorený k popoludňajšej šálke kávy. Skvele chutí aj na druhý deň a niektorí dokonca tvrdia, že keď sa niekoľko hodín nechá odležať, je ešte lepší. Pripravte si túto dobrotu spolu s nami.
Potrebujeme:
400 g hladkej múky
200 g práškového cukru
250 g masla
1 vajce
12 g prášku do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 lyžice kakaa
2 lyžice kyslej smtoany
Náplň:
750 g jemne hrudkovitého tvarohu
3 lyžice kyslej smotany
4 lyžice práškového cukru
2 lyžice krupice
1 bal. vanilkového cukru
2 lyžičky citrónovej kôry
Postup:
Začneme s prípravou cesta. Múku, cukor, maslo, kakao, prášok do pečiva a vajce zmiešame a vypracujeme jednotnú hmotu do ktorej nakoniec postupne pridávame smotanu. Cesto rozdelíme na dve polovice a jednu uložíme vychladiť do chladničky a druhú do mrazničky.
Medzitým spracujeme suroviny na náplň. Všetky ingrediencie na náplň jednoducho zmiešame.
Polovicu cesta, ktorá bola v chladničke rozvaľkáme na pracovnej doske do tvaru obdĺžnika a preložíme na plech vymastený olejom a vysypaný múkou. Na cesto navrstvíme náplň a na vrch nastrúhame cesto z mrazničky.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: citromhab