Vynikajúci nepečený dezert s karamelom a fantastickým mliečnym krémom. Tú chuť si zamilujete.
Potrebujeme:
Na zákald:
15-20 maslovýh sušienok alebo piškót
Mlieko na navlhčenie
Na biely krém:
3 žĺtky
1 liter mlieka
1 pohár práškového cukru
3 polievkové lyžice múky
3 polievkové lyžice škrobu
1 balenie smotany na šľahanie s čo najvyšším obsahom tuku (200 ml)
2 polievkové lyžice mascarpone
Na karamel:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 a pol šálky kr. cukru
2 polievkové lyžice masla
2 balenia smotany na šľahanie
Postup:
Najskôr si uvaríme biely krém. V mlieku rozmiešame žĺtky, cukor, škrob aj múku. Uvaríme hustý krém, ktorý prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Prirpavíme si karamel. Cukor necháme rozpustiť na plameni.
Pridáme maslo, rozmiešame.
Nakoniec pridáme aj smotanu na šľahanie a vymiešame karamel – miešanie je veľmi dôležité, aby sa karamelová hmota dokonale rozpustila. Keď je karamelovázmes dokonale tekutá, necháme ju krátko vychladnúť.
Do vychladnutého pudingu pridáme mascarpone, smotanu na šľahanie a vyšľaháme.
Karamel vyšľaháme – šľaháme kým nezbledne.
Začneme vrstviť (misa s priemerom 24 cm). Piškóty namočíme do mlieka a uložíme na dno formy. Pokračujeme bielym krémom a karamelom.
Ďalej opäť piškóty (teraz už netreba namáčať), biely krém, karamel a dozdobíme podľa chuti a vkusu.
Video návod nájdete TU.