Vynikajúci recept na extra chutné a chrumkavé stehienka, ktoré sú pečené na plechu. Tajomstvo je v trojobale – pridajte do strúhanky aj krupicu a syr, výsledok je fantastický!
Potrebujeme:
15 kuracích stehienok
4 veľké strúčiky cesnaku
soľ, korenie, sladká paprika
Na obaľovanie:
3 lyžice strúhanky
3 lyžice krupice
50 g syra
2 vajcia
2-3 lyžice hl. múka
Postup:
Kuracie stehienka umyjeme a osušíme.
Povrch každého stehienka na povrchu narežeme.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
V miske si zmiešame pretlačený cesnak, soľ, korenie a papriku.
Dôkladne túto zmes vmiešame do stehienok a necháme takto marinovať pol hodinu.
Nachystáme si zmes na obaľovanie.
Strúhanku zmiešame s krupicou a najemno nastrúhaným syrom.
Obaľujeme stehienka najskôr v múke, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhankovej zmesi.
Ukladáme na plech vystlaný papierom, alebo silikónovou podložkou.
Pečieme 35-40 minút pri teplote 200 stupňov.
Stehienka sú fantasticky šťavnaté a chutné.